Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Igrao je za Rijeku, borio se u Europskoj ligi protiv Athletica, a sad ide u 2.HNL

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 08.07.21. | 19:49

Svakako će biti pojačanje za napad na 1.HNL

Cibalia ima razloga za zadovoljstvo. Nekoć strah i trepet 1.HNL, danasdrugoligaš koji pokušava pronaći formulu za povratak u društvo najboljih.

Da stvari idu na bolje, najbolje je pokazala prošla sezona gdje su vinkovčani završili na zadovoljavajućem četvrtom mjestu, osam bodova ispod prvaka Hrvatskog dragovoljca. No, za 1.HNL će im trebati ipak nešto više. Svijesni su toga u Vinkovcima, pa je tako danas u redove Cibalije stigao Matej Jelić.

Karijeru je započeo u Belišću, no brzo je njegov talent zamijetio Dinamo. U redovima hrvatskog prvaka se nije nametnuo pa je preselio na Kajzericu pojačati Lokomotivu. Dugo je lutao po okolici Zagreba, dok ga Rudeš nije prodao u prvi inozemni klub – Žilinu. U Slovačkoj je eksplodio i zabio 19 pogodaka u jednoj sezoni što mu je donijelo još jači transfer u bečki Rapid.

Ubrzo je posuđen nazad u Hrvatsku, gdje je skupio polovičnu minutažu u dresu Rijeke. Kasnije se pojavio i u Koprivnicu, no nije to bio onaj Jelić iz Žilinog dresa.

Danas, s 32 godine na leđima, Matej je iskusno ime koje može pomoći Cibaliji u povratku u ligu kojoj pripada. Uostalom, kao igrač Rijeke je ulazio protiv Olympiacosa i RB Salzburga, a može pohvaliti i s utakmicama protiv Athletic Bilbaoa.


Tagovi

Matej JelićCibaliaAthletic Bilbaotransferi

Ostale Vijesti