Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Igrao je za Osijek i mladu reprezentaciju BiH, Kovač ga je doveo za 400 tisuća eura, a sad je ostao bez kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 31.05.21. | 08:05

U HNL-u je ostavio dobar dojam, jedno vrijeme pratili su ga Rijeka i Hajduk, a budući da ima 23 godine, nije nemoguće da ga opet vidimo kako gazi travnjacima diljem Lijepe naše...

Marijan Ćavar više nije član Greuther Furtha, objavio je novi njemački prvoligaš na svojoj službenoj stranici. Hrvat iz Rame stigao je u fokus domaće javnosti u siječnju 2018. kada ga je Niko Kovač kao 19-godišnjaka doveo u Eintracht. Tada je upisao i svoja jedina dva nastupa za reprezentaciju BiH, na američkoj turneji upisao je 69 minuta u dvobojima protiv SAD-a (0:0) i Meksika (0:1).

Ćavar je zbog svoje mladosti u zapisniku Eintrachta bio tek dvije utakmice. Protiv Herthe nije ulazio u igru, a onda je dobio priliku debitirati u Bundesligi, i to na Alianz Areni protiv prvaka Bayerna.

Ćavar je u igru ušao u 59. minuti utakmice umjesto Mijata Gačinovića pri rezultatu 1:0 za Bayern. Bavarci su na kraju upisali 4:1 pobjedu, no Ćavar je s tek 20 godina na leđima imao priliku zaigrati protiv jednog od najvećih klubova svijeta kojeg je kasnije tog ljeta preuzeo Kovač, trener koji ga je doveo u Njemačku.

Ćavar je na kraju prijelaznog roka iduće sezone stigao na posudbu u 1.HNL, u Osijek. Krenuo je dobro, bio je standardni prvotimac u prvom dijelu sezone, igrao je najčešće na poziciji ofenzivnog veznjaka, međutim bez napadačkog učinka. Tada su se pojavile priče o interesu Hajduka i Rijeke, no iste se nikada nisu realizirale. Na proljeće je odigrao tek četiri utakmice i na ljeto se vratio u Njemačku.

U pretprošloj sezoni samo je jednom bio na klupi Eintrachta, a u prošloj niti jednom nije upao u zapisnik momčadi iz Frankfurta. Početkom godine, Eintracht ga je kao slobodnog igrača pustio u Greuther Furth u kojem je Ćavar upisao tek dvije minute u 4:1 pobjedi protiv Wurzburger Kickersa.

Greuther Furth prošle je sezone završio drugi u drugom rangu njemačkog nogometa te ćemo u idućoj sezoni momčad iz Bavarske drugi put u povijesti gledati u Bundesligi.

S obzirom na to da je u HNL-u ostavio dobar dojam, a ima tek 23 godine, možda je za Ćavara najbolje rješenje da se vrati u Lijepu našu i pokuša revitalizirati svoju karijeru koja je prije pet godina i te kako obećavala.


Tagovi

Marijan ĆavarOsijekEintracht FrankfurtGreuther Furth

Ostale Vijesti