Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Igrao je za Milan, bio U-21 reprezentativac BiH, a sad je dobio otkaz u talijanskom četvrtoligašu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 04.12.20. | 15:59

Strastveni ljubitelji Football Managera sigurno se sjećaju ovog veznjaka

Planetarno popularna igrica Football Manager mnogim je trenerima odlična baza podataka za skautiranje mladih i talentiranih igrača. Kada jedan Arsene Wenger javno prizna kako je ranijih godina često koristio Football Manager zbog baze podataka i činjenica da griješe u procjenama razvoja igračkih karijera u manje od 5% (barem ako je vjerovati riječima direktora Milesa Jacobsona), onda i nije toliko čudno zašto ju mnogi i danas itekako cijene.

Jedan od igrača kojem su baš na Football Manageru predviđali vrhunski karijeru i za koga su vjerovali da će jednog dana postati standardni reprezentativac svoje zemlje bio je Andrej Modić.

Ovaj središnji veznjak u Milanu je prošao skoro sve mlađe kategorije, a član Rossonera bio je od 2013. do 2018. godine. U međuvremenu je odradio tri posudbe - Vicenza, Brescia i Rende - da bi se u onda krajem siječnja 2018. vratio u rodnu BiH i potpisao za Željezničar. Iako je trebao biti veliko pojačanje, na Grbavici je proveo tek šest mjeseci nakon čega naredne dvije sezone provodi u Krupi na Vrbasu.

Ni to se u njegovom slučaju nije pokazalo dobrom odlukom, jer u dvije godine za klub je odigrao tek 10 utakmica u svim natjecanjima.

Ovog ljeta, nakon što je postao slobodan igrač, Modić se vratio u Italiju u nadi da oživi svoju karijeru. Igrač školovan u Milanu, četiri nastupa za U-21 reprezentaciju BiH, bio je standardan za Rossonere u Primaveri... Ipak, to mu nije pretjerano pomoglo budući da jedini klub koji mu je pružio priliku se trenutno natječe u Serie D.

Potpisao je za Afragolese 1944, u polusezoni odigrao dvije utakmice i onda - umjesto plaće - dobio slobodne papire.

Klub mu se zahvalio na suradnji nakon manje od pola godine, a kada ti se četvrtoligaš ne udostoji dati priliku, pitanje je hoće li ju više ikada dobiti.

Zanimljivo, FM mu je predviđao veliku karijeru, ali izgleda da je baš Modić u onih 5% igrača čiji igrački razvoj igrica nije najbolje predvidjela. Šteta...



Tagovi

ŽeljezničarMilanAndrej ModićAlfragolese 1944Serie Dtransferi

Ostale Vijesti