Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Igrao je za Maccabi i Union, bio U-21 reprezentativac Hrvatske, a sad je dobio otkaz u MLS-u (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 02.12.21. | 12:50

U protekle dvije godine skupio je 28 nastupa za klub.

Roberto Punčec više nije član Sporting Kansas Cityja, objavili su iz kluba na službenim stranicama i društvenim mrežama.

Nekadašnji branič Varaždina, Maccabija, Union Berlina i Rijeke je u MLS otišao u siječnju 2020. godine pa tako napušta MLS nakon nešto manje od dvije godine. Ukupno je za klub skupio 28 nastupa, a iako je lani bio standardan, ove sezone je uglavnom imao ulogu rezerve.

Rođeni Varaždinac je u 1. HNL skupio 111 nastupa u dresovima Varaždina i Rijeke, a pritom je uspio postići dva pogotka. Prvijenac je zabio u sezoni 09/10. u dresu Varaždina i to baš protiv Rijeke (3:3), dok je svoj drugi pogodak zabio u domaćoj pobjedi Rijeke protiv Slaven Belupa (2:0).

Punčec je prvi inozemni angažman imao u Maccabiju, da bi onda u Union Berlinu proveo dugih pet godina. U ljeto 2017. dolazi u Rijeku, a posljednje stajalište mu je bio sve primamljiviji MLS.

S Rijekom je osvojio dva Rabuzinova sunca, a svojevremeno je skupio i sedam nastupa za U-21 reprezentaciju. Igrao je u generaciji Nikole Kalinića, Šime Vrsaljka, Ivana Tomečaka, Domagoja Vide i Ante Vukušića, a izbornik mini Vatrenih tih je godina bio Dražen Ladić.

Sporting Kansas je regularni dio sezone završio kao treća momčad Istoka, da bi onda u četvrtfinalu doigravanja izgubili od Real Salt Lakea čija je prva violina Damir Kreilach. Oni svoj put nastavljaju u polufinalu, a utakmica je na rasporedu ove nedjelje kad idu u goste Portland Timberu za koje igra još jedan bivši prvotimac Rijeke, Dario Župarić.

Tržišna vrijednost 30-godišnjeg stopera iznosi 500 tisuća eura, a zasad nije poznato hoće li karijeru nastaviti u MLS-u ili se ipak planira vratiti na europski kontinent.



Tagovi

Roberto PunčecMLSMLS PlayoffKansas City ChiefsKansas

Ostale Vijesti