Armin Durgut/PIXSELL
Armin Durgut/PIXSELL

Igrao je za Dinamo i Partizan, dvostruki je MVP Premijer lige BiH, a sad je potpisao za Zadar!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 02.03.23. | 14:43

Prije par mjeseci proslavio je 30. rođendan, a za reprezentaciju svoje zemlje skupio je respektabilnih 11 nastupa.

Transfer bomba sa Stanova, Goran Zakarić novi je igrač Zadra! Bivši reprezentativac BiH je u prvom dijelu sezone nastupao za Borac iz Banja Luke te je Premijer ligi je upisao 16 nastupa, jedan pogodak i dvije asistencije, a nakon tri mjeseca u statusu slobodnog igrača odlučio se priključiti trenutno drugoplasiranoj momčadi 3. NL Jug.

Supruga mi je Zadranka, starija kćerka ide u školu u Zadru, dok je mlađa u vrtiću. To je sigurno jedan od razloga zbog kojih sam pristupio Zadru. Nisam bio zadovoljan onim što mi se nudilo kao mogućnost, pa sam našao zajednički jezik s ljudima iz Zadra. Tu sam od ranije, jer sam s dečkima trenirao zadnjih mjesec dana. To su stvarno vrhunski momci, a svima u Klubu sam neizmjerno zahvalan“, rekao je Goran Zakarić za službene stranice kluba.

Zakarić je prešao u Dinamo u ljeto 2011. godine za 300 tisuća eura iz Širokog Brijega. U Dinamu je ostao pet i pol godina, ali za Plave nije upisao nijedan službeni nastup. Odlazio je po raznim posudbama (Široki, Lokomotiva, Zrinjski, Slaven Belupo) da bi u siječnju 2017. godine otišao u Željezničar. Odradio je sjajnih godinu i pol dana u BH-velikanu, a nakon izvrsnih partija u sezoni 17/18. na njegovu adresu stigao je poziva Partizana.

Pristojan je bio njegov učinak u Humskoj 1, ali je nakon godinu dana ipak odlučio napustiti klub. Igrao je kasnije za rumunjsku Craiovu, dok je posljednje tri godine (uz polugodišnji izlet u Saudijsku Arabiju) član Borca iz Banja Luke. Dva puta je izabran za najboljeg igrača Premijer lige pa mu bosansko-hercegovački sportski mediji znaju tepati kao „jednom od najboljih krilnih napadača u povijesti Premijer lige.

„Nadam se da ću biti od pomoći, kako sebi tako i momčadi, a naročito mlađim igračima. Razgovarajući s ljudima iz klupske uprave i trenerima shvatio sam da je HNK Zadar dugoročan projekt. Na meni je da odgovorim na te zahtjeve te da se uklopim u momčad. Svima nam je cilj unaprjeđenje igre koja će u konačnici donijeti rezultat“, podvukao je Zakarić.

Priliku za debi u dresu novog kluba imat će ovog vikenda (4. ožujka) kad njegova nova momčad gostuje kod ide u Posedarje gdje ih očekuje ogled protiv Hrvatskog viteza. (I.A.S.)



Tagovi

Goran Zakarićbosna i hercegovinaBiH Premijer ligaPartizanDinamo ZagrebGNK Dinamo

Ostale Vijesti