ANDREW YATES/Action Images
ANDREW YATES/Action Images

Igrao je za City, Chelsea i Liverpool, a sad leti ‘Down Under’

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 01.10.21. | 12:00

Prvi put u igračkoj karijeri odlazi iz Europe.

Nekadašnja zvijezda Liverpoola, Daniel Sturridge, nakon pola godine bez angažmana predstavljen je kao novi igrač australskog Perth Gloryja. S novim poslodavcem dogovorio je suradnju do kraja aktualne sezone.

Podsjetimo, nedugo nakon osvajanja Lige prvaka s Liverpoolom, u ljeto 2019. godine potpisao je za Trabzonspor, što mu je bio prvi klub van Otoka. Tamo je učinkom podsjetio na svoje najbolje dane sa sedam golova i četiri asistencije u 16 nastupa.

Međutim, njegova turska epizoda naprasno je prekinuta ovog ožujka. S Trabzonsporom je dogovorio sporazumni raskid ugovora istog dana kada su mu engleski FA i FIFA izrekli višemjesečnu suspenziju. Kazna je sada odslužena i 32-godišnji centarfor potpisao je za sedmi klub u svojoj bogatoj karijeri.

Dijete Manchester Cityja najprije je ostvario transfer u Chelsea, ali na Etihadu i Stamford Bridgeu nije se uspio nametnuti kao redovna napadačka opcija. Usred sezone 12/13. Brendan Rodgers ga dovodi u Liverpool gdje započinje njegov procvat. Dok ga nisu zaustavile ozljede u tandemu s Luisom Suarezom terorizirao je premeirligaške obrane.

U njegovoj drugoj sezoni u klubu ‘El Pistolero’ i Daniel zajedno su zatresli protivničke mreže čak 56 puta (Suarez 31/ Sturridge 25). U nadolazećim godinama česte ozljede i Kloppovo okretanje ka Firmino-Salah-Mane napadačkom trozupcu udaljile su ga iz prve postave, a jednu sezonu odradio je i na posudbi u WBA.

Od Liverpoola se ipak oprostio na trijumfalan način, kao član momčadi koja je preklani pokorila Europu. Ostaje nam za vidjeti hoće li Sturridge ponovno podsjetiti na najbolje dane i pokoriti kontinent ‘Down Under’, s tim da igraču njegovog renomea ne bi trebalo nedostajati motivacije.



Tagovi

Daniel SturridgePerth Glorynogometni transferi

Ostale Vijesti