ANDREW MILLIGAN/Action Images
ANDREW MILLIGAN/Action Images

Igrač Slavije napadnut u tunelu poslije utakmice u Glasgowu

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 19.03.21. | 10:32

Domaćini tvrde da je povod napada rasistički ispad, ali iz češkog kluba to kategorički odbijaju.

Slavia iz Praga sinoć je pomalo iznenađujuće slavila u Glasgowu protiv Rangersa rezultatom 0:2 te tako prošla u četvrtfinale Europske lige ukupnim rezultatom 3:1.

Međutim, veliki uspjeh Praške momčadi zasjenio je incident koji se dogodio poslije zadnjeg zvižduka suca Grinfelda. Prema pisanju Otočkih medija, branič Slavije Ondrej Kudala napadnut je u tunelu Ibrox stadiona, su sijevale šake, a navodno je povod bio rasističko vrijeđanje veznjaka Rangersa Glena Kamare.

Češki mediji pišu kako je na stadion pozvana policija, kao i da su iz Praškog kluba slučaj prijavili češkom veleposlanstvu. Iz Slavije su kategorički odbili da je rasističko vrijeđanje bilo povod za fizički napad.

„Slavia kategorički odbija tvrdnje da je Ondrej Kudala vrijeđao suparnika na bilo koji način. A naš je igrač fizički napadnut nakon utakmice. Na zahtjev Slavije reagirala je policija, a zatražili smo detaljnu istragu od UEFA-e", izjavio je Jaroslav Tvrdik, predsjednik Slavije.

Trener Rangersa Steven Gerrard kratko je prokomentirao neugodnu situaciju te je stao na stranu svog veznjaka.

"Čestitke Slaviji, zaslužili su proći nakon ove dvije utakmice. Što se tiče incidenta, moram biti pažljiv što govorim. U nogometu gradite odnose, a moj odnos s Glenom Kamarom je vrlo jak. Mogu reći da mu 100% vjerujem po pitanju optužbi. Bilo je još igrača oko njega koji su sve čuli. Sve je sada na UEFA-i, nadam se da se neće sve pomesti pod tepih", izjavio je Steven Gerrard.


Tagovi

Glasgow RangersSlavia Prag

Ostale Vijesti