Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Igrač Šerifa kojeg je želio Dinamo ima novi klub

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.12.21. | 08:10

Izbacio je Dinamo iz Lige prvaka, Modri su ga potom htjeli dovesti, a sada je pronašao novu sredinu

Polivalentni bek moldavskog Šerifa, 28-godišnji Brazilac Cristiano, u Tiraspolu se nalazi već gotovo četiri i pol godine. Svoj igrački vrhunac doživio je u nedavno završenoj polusezoni. Bio je standardni prvotimac Šerifa u pohodu na povijesni plasman u Ligu prvaka, u pravilu je igrao na desnoj strani obrane, no ozljedom lijevog beka Juliena u prvom dvoboju protiv Dinama prebačen je na lijevu stranu i odigrao je - odlično. Bio je jedan od najopasnijih Šerifovaca, a u 3:0 pobjedi upisao je i asistenciju.

S asistencijama je krenuo i u Ligi prvaka, upisao je obje u 2:0 pobjedi nad Šerifom, a onda još jednu u nesvakidašnjem trijumfu jednog debitanta na Santiago Bernabeuu (2:1 za Šerif). Cristiano je upisao ukupno devet asistencija u cijeloj polusezoni i, logično, došao je na radar brojnih klubova, između ostalog i Dinamov, koji je silno želio pojačati poziciju lijevog beka. Dinamo je na kraju doveo Petra Bočkaja iz Osijeka, a Cristiano je pronašao novu sredinu.

Brazilac se nakon više od četiri godine u Transnistriji zaželio vratiti doma, a želja mu se i ostvarila. Trenutno se nalazi u Rio De Janeiru i početkom prijelaznog roka, nakon što prođe liječnički pregled, potpisat će ugovor sa slavnim Fluminenseom.

Fluminense je klub iz Rio De Janeira, domaće utakmice igra na slavnoj Maracani, a kroz povijest osvojio je četiri naslova prvaka Brazila i jedan kup. Nedavno okončanu sezonu završio je na sedmom mjestu brazilske Serie A.



Tagovi

ŠerifCristianoFluminenseDinamo ZagrebGNK Dinamo

Ostale Vijesti