Igrač od 50 milijuna eura zavio Engleze u crno u sudačkoj nadoknadi

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 18.06.19. | 22:59

Uzbudljiva utakmica.

Veoma uzbudljivu utakmicu gledali smo između hrvatskih protivnika u skupini C na Europskom prvenstvu U21. Francuska je gubila od Engleske sve do posljednjih pet minuta, ali tada mladi Tricolori zabijaju dva gola – nakon što su promašili dva jedanaesterca – i dolaze do sva tri boda.

Prva prilika 'Pijetlova' stigla je u 25. minuti. Clarke je igrao rukom u vlastitom šesnaestercu i poklonio suparnicima jedanaesterac. Moussa Dembele je ne pretjerano lošim udarcem iz jedanaesterca gađao lijevu stranu vratara Hendersona, ali vratar mladog Gordog Albiona čita njegovu namjeru i sjajno brani. Na odmor se otišlo bez promjene rezultata, a u 54. minuti vidjeli smo najljepši detalj na utakmici.

Veznjak Manchester Citya, Phil Foden, napravio je sjajan solo prodor kroz srce obrane Francuza, nakon čega je matirao Bernardonija za neočekivano vodstvo Engleske. Francuzi su nastavili napadati nakon primljenog gola, bili su puno opasniji, a prilika za izjednačenje došla je u 66. minuti.

Veznjak Lyona, Houssem Aouar namijestio je loptu na bijelu točku, ali ovaj put ispriječila se vratnica. Dobro su se napromašivali izabranici Sylvaina Ripolla, ali sav trud i inicijativa došli su na naplatu u posljednjim minutama. Prvo je Jonathan Ikone, napadač Lillea, poentirao u 89. minuti za izjednačenje, da bi duboko u sudačkoj nadoknadi Aaron Wan-Bissaka nespretnom reakcijom gura loptu u vlastitu mrežu i potpisuje kapitulaciju Tri lava.

Wan-Bissaka je inače desni bočni Crystal Palacea za kojega Manchester United sprema ponudu od oko 50 milijuna eura, ali njegov klub zasad traži veću odštetu.

Nakon prvog kola, Hrvatska i Engleska su bez bodova, dok su Rumunji prvi sa tri boda, koliko ima i Francuska, ali Tricolori imaju slabiju gol razliku.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Europsko prvenstvo u nogometu U21Phil FodenHossem AouarMoussa DembeleJonathan Ikoneengleska U-21 nogometna reprezentacijafrancuska U21 nogometna reprezentacijaAaron Wan Bissaka

Ostale Vijesti