Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

„Igrač kao što je Antonio-Mirko Čolak vrijedi tri milijuna eura“

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 01.05.21. | 10:56

Nakon kalvarije u PAOK-u, povremeni reprezentativac skrasio je u matičnom klubu Zlatana Ibrahimovića

Antonio-Mirko Čolak veoma je dobro započeo svoju avanturu u Malmou.

Nakon prave grčke tragedije u PAOK-u, u čijem je dresu postigao samo jedan pogodak – i to s bijele točke – uprava ponajvećeg grčkog kluba ove je zime tražila riješenje kako bi povratili formu napadača za kojeg su na bankovni račun NK Rijeke uplatili tri milijuna eura.

Čolaka se povezivalo s nekoliko tuskih klubova, ali je najbliži bio potpisu za NK Osijek. Naime, Čolak je sve dogovorio s Nenadom Bjelicom, ali je u posljednji trenutak navodno on bio taj koji je odustao od odlaska na istok Lijepe naše jer ga je bilo strah reakcija iz Rijeke u kojoj je, prema njegovim riječima, proživio najljepše dane svoje dosadašnje karijere.

Čolak je lani bio prvi topnik HNL-a, u jednoj utakmici postigao je četiri pogotka, a da bi mu se ponovno moglo 'otvoriti' nagovijestio je već u prvim utakmicama u dresu Malmoa.

Švedsko prvenstvo tek je krenulo, odigrane su samo dvije utakmice, a Čolak je uspio već skupiti jedan pogodak i jednu asistenciju. U prvom kolu asistirao je u pobjedi protiv Hammarbyja (3:2), da bi onda u trećem kolu (nakon što je zbog blaže ozljede propustio ogled protiv Hackena) bio precizan u remiju s Ostersundom (1:1).

O njegovim igračkim kvalitetama za grčke medije progovorio je Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora NK Rijeke, koji je o bivšem igraču svojeg kluba imao samo riječi hvale.

Da, čuo sam se s Antoniom kako je stigao u novi klub. Jako mu se sviđa Malmo i sretan je u novoj sredini“, rekao je Ivan Mance pa nastavio:

„Znam da je ove zime imao puno atraktivnih ponuda, ali se na kraju odlučio za Malmo jer je tražio mir, a vjeruje da klub ide uzlaznom putanjom. Ipak, morate znati, uz svo dužno poštovanje, da je on igrač za puno jače lige od švedske“, dodao je Mance.

„On je bio najbolji napadač u HNL-u i vjerujem da će se tu mnogi složiti sa mnom. Osvojili smo nekoliko trofeja zajedno, a njegova uloga u svemu bila je velika“

Ipak, tri milijuna eura koliko ga je PAOK platio, Čolak nije opravdao. Barem ne u Grčkoj.

„Ne želim komentirati posao na relaciji PAOK – Malmo, ali ja vam mogu reći da ako je netko vrijedan tog novca, onda je to igrač kao što je Čolak“, dodao je nekadašnji vratar, a danas zamjenik sportskog direktora NK Rijeke.

Švedski mediji već sad spominju mogučnost da se otkupi njegov ugovor, ali tri milijuna eura je, za tamošnji nogomet, iznimno velik novac.

„Igrač kao što je Čolak zaslužuje da se takve cifre vrte oko njega. Mogu reći da je on tip napadača i igrača kojem jednostavno vjerujete. Povrh svega, stvarno mu se sviđa Malmo, o tome uopće nama diskusije. Što se tiče neuspjeha u PAOK-u, i sami znate kako je... Trener koji mu je vjerovao i koji ga je doveo je brzo otišao i sve se promijenilo. To se može dogoditi svakome, čak i najvećim svjetskim nogometašima i zvijezdama“


Tagovi

PAOKMalmöAntonio ČolakAntonio-Mirko ČolakIvan ManceHNK Rijekatransferinogometni transferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti