Igrač Gorice s dva majstorska pogotka doveo svoju reprezentaciju na korak od Afričkog kupa nacija (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.10.18. | 19:09

Treći pogodak u posljednje dvije utakmice.

Najugodnije iznenađenje Prve hrvatske nogometne lige ove sezone definitivno je debitant Gorica.

ODIGRAJ Slaven Belupo - Gorica

Nakon dva neuspjela pokušaja ulaska u najviši rang hrvatskog nogometa, Gorica je minulog proljeća napokon uspjela izboriti mjesto u prvoj ligi, a svojim nastupima ove sezone pokupila je simpatije gotovo svih pratitelja Prve HNL.

Goričani trenutno drže četvrto mjesto ljestvice, a u prošlom kolu – prije reprezentativne stanke – kumovali su otkazu Matjaža Keka na klupi Rijeke.

Sportski direktor kluba, Litavac Mindaugas Nikoličius, okupio je sjajnu 'škvadru' u susjedstvu glavnoga grada, a najistaknutiji nogometaši su prvi strijelac Lukasz Zwolinski (7 golova, koliko ima i Lokomotivin Kastrati), te Nigerijac Iyayi Believe Atiemwen.

Međutim, dva igrača ne čine cijelu momčad, a dokaz da se u ekipi donedavnog hrvatskog drugoligaša nalazi još zanimljivih igračkih prospekata, dolazi nam iz kvalifikacija za Afrički kup nacija.

U grupi L trenutno vodeća reprezentacija sa 7 bodova je nacionalna selekcija Ugande za koju nastupa veznjak Gorice, Farouk Miya. Ova istočnoafrička država trenutno ima dva boda više, a u ovim trenucima igra četvrto kolo u kojem će se – ako dođe do pobjede – odvojiti na pet bodova prednosti ispred drugoplasirane Tanzanije, sa samo dvije utakmice do kraja.

Da će se to, vrlo vjerojatno, i dogoditi pobrinuo se upravo 20-godišnji igrač Goričana, koji je nakon postignutog pogotka iz jedanaesterca prije tri dana u 3. kolu, danas dva puta zatresao mrežu Lesota.

Miya je prvo u 6. minuti utakmice 'odapeo' jednu bombu s dvadesetak metara i rasparao mrežu domaćih, da bi se pola sata kasnije ponovno upisao u strijelce.

Sudac utakmice dosudio je slobodni udarac s lijeve strane iz gotovo mrtvog kuta za goste. Farouk je namjestio loptu i kada su svi očekivali centaršut, Goričanin je izravno 'potegnuo' i zabio pod gredu iznenađenog vratara.

 Ovim golovima je doveo Ugandu na korak do plasmana na Afrički kup nacija. S ova tri boda, ovoj afričkoj reprezentaciji potreban je samo bod u sljedeće dvije utakmice za plasman na završnu kontinentalnu smotru koja će se održati u Kamerunu sljedeće godine od 15. lipnja do 13. srpnja.

 

 

 

 

(Foto: Pixsell)


Tagovi

HNK Gorica

Ostale Vijesti