Šahtar web
Šahtar web

Igor Jovićević u Nizozemskoj predstavljen kao trener Šahtara, čeka ga i utakmica s Mourinhom!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 14.07.22. | 09:27

Jovićević je već neko vrijeme bio s momčadi, traju pripreme za novu sezonu, posebno za Ligu prvaka, koju će Šahtar, kao domaćin, igrati u Varšavi

Već dugo nije bilo dvojbe niti upitnika, iako se čekala službena potvrda. Ali, od četvrtka je Igor Jovićević i formalno novi trener Šahtara iz Donjecka. Jovićević je već neko vrijeme s momčadi u Nizozemskoj, gdje se Šahtar priprema za novu sezonu, već slaže momčad i planira sezonu, no očito je bilo razloga (vjerojatno i službeni raskid s prethodnikom De Zerbijem) zbog kojih klub nije želio ranije objaviti Jovićevića. No, sad je to i manje važno, bivši trener Dinama, a u prošloj sezoni ukrajinskog Dnjipra-1, sjeo je na klupu Šahtara s kojim će igrati Ligu prvaka.

Ne treba previše objašnjavati situaciju u kojoj se nalazi ukrajinski nogomet pa i sam velikan iz Donjecka, zbog rata je prošla sezona okončana u ožujku, Šahtar je bio vodeći i time stekao pravo direktnog plasmana u skupinu Lige prvaka. Napustilo je Šahtar puno igrača, posebno stranaca, no, činjenica da momčad nije u Ukrajini već se priprema u inozemstvu, možda će privući neke nove igrače. U svakom slučaju, Igor Jovićević slaže jednu novu momčad, dobio je povjerenje klupskih čelnika i Darija Srne zahvaljujući svojim rezultatima u Dnjipru-1. On je taj klub doveo od borbe za ostanak do Europe, boreći se prošle sezone gotovo ravnopravno sa Šahtarom i kijevskim Dynamom.

Jovićević će na klupi Šahtara debitirati 23. srpnja protiv Fortune Sittard, tri dana kasnije igrat će protiv Ajaxa, a pripreme u Nizozemskoj završit će 30. srpnja utakmicom protiv Utrechta. Generalnu probu na novom poslu imat će Jovićević u Rimu, 7. kolovoza sučelit će se Mourinhovoj Romi. Šahtar će inače trenirati u kampu u Varšavi, gdje će biti i domaćin u Ligi prvaka, igrat će na stadionu Legije.


Tagovi

Igor JovićevićDinamo ZagrebŠahtarGNK DinamoUkrajina

Ostale Vijesti