Bišćan po pobjedu za skupine Europa lige u sustavu 3-5-2

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 29.08.19. | 10:30

Veliki vjetar u leđa bit će domaća publika koja će biti 12. igrač te činjenica kako je Rijeka na današnji dan odigrala neriješeno sa Stuttgartom nakon čega su se plasirali u grupnu fazu Europske lige, a isti cilj imaju i danas…

Iako ste ovu frazu čuli već sto puta, mi ćemo ju opet ponoviti: Rijeka danas igra utakmicu sezone! A Igor Bišćan i društvo pokušat će ju dohvatiti u sustavu 3-5-2, tvrde Sportske novosti.

Danas u 20:00 na Rujevici će istrčati Rijeka i Gent, belgijski klub koji je prvoj utakmici s(p)retno slavio rezultatom 2:1 iako su, ruku na srce, bili bolji od momčadi Igora Bišćana.

ODIGRAJ >>> Rijeka - Gent (20:00, Arena 1)

Rijeka i Bišćan danas imaju priliku napraviti veliki rezultat. Ono što je najbolje od svega je činjenica da u današnji susret mogu ući potpuno neopterećeni budući da i u slučaju poraza Rijeka nema za čime pretjerano žaliti. Poraz protiv Genta ne bi bio nikakvo iznenađenje budući da gosti iz Belgije prema transfermarktu vrijede četiri puta više od današnjeg domaćina.

SPECIJALIZIRANA PONUDA NA UTAKMICU

Iako su toliko skuplji, to se na travnjaku Ghelamco Areni i nije pretjerano osjetilo. Istina, Gent je pobijedio te je bio bolji većim dijelom utakmice, ali uz malo sreće Rijeka je mogla ostati neporažena na zahtjevnom gostovanju.

Halilović je zabio za riječki sastav neposredno prije odlaska na poluvrijeme te se u tim trenucima činilo kako se Rijeka na Kvarner može vratiti u najmanju ruku neporažena. Ipak, to se nije dogodilo, a glavni krivac za takav razvoj situacije bio je Laurent Depoitre, 30-godišnji napadač koji je ovog ljeta stigao u klub iz engleskog Huddersfielda. Belgijanac je u dva navrata pokazao kako je pravi „fox in the box“. Prvi pogodak zabio je sa nekoliko metara na prazna vrata nakon što mu je sve prethodno servirao kolega iz napada Jeremčuk, dok je drugi pogodak najbolji pokazatelj o kako se opasnom igraču radi. Švedski internacionalac Mikael Lustig izvrsno je ubacio loptu s desne strane, belgijski napadač ostao je nečuvan u skoku nakon što se Župarić okliznuo u ključnom trenutku i spasa za Rijeku više nije bilo.

Usprkos porazu i dominaciji Genta Rijeka je u prvom poluvremenu pokazala kako imaju recept na koji način stići do pozitivnog rezultata. Čvrsti dvostruki blok i brzi krilni napadači kao kreatori dubine bili su ključni za taktiku Igora Bišćana. Acosty je bio taj koji je uvijek držao na oprezu gostujuće bekove koji si upravo radi prijetnje koja im stiže od tamnoputog krilnog napadača Rijeke nisu dopustili prečeste odlaske na riječku polovicu. S druge strane Bišćan je na mjesto lijevog krila postavio igrača čija je prirodna pozicija središnji vezni, a riječ je o Stjepanu Lončaru. Njegovom borbenošću i osjećajem za odigravanje dubinske lopte Bišćan je ponajviše htio da ovaj BiH reprezentativac pomogne svojim suigračima u fazi obrane dok u fazi napada što bude – bit će.

Čolak je teško izlazio na kraj sa gostujućim braničima ali usprkos svemu napisanome i činjenici kako je Rijeka u konačnici izgubila utakmicu, Bišćan sa taktikom i pripremom utakmice nije pogriješio.

Danas se ipak očekuje neka druga Rijeka te nas ne bi iznenadilo da je Bišćan za svojeg kolegu Thorupa pripremio neku sasvim novu postavu Rijeke s kojom će probati anulirati prednost gostujućeg sastava.

Izostanak kapetana Kvržića uistinu je veliki peh za današnjeg domaćina, ali pozitivne vijesti su te da se u kadar vraćaju Tomečak i Gorgon pa bi upravo ova dva kapitalca mogli biti „as(evi) iz rukava“ koji će Rijeci donesti pobjedu, a u konačnici i Europsku ligu.

Gent pak nema pretjeranog razloga mijenjati te vjerujemo kako će izaći na teren u identičnom sastavu i sustavu kao u prvoj utakmici.

U svakom slučaju očekuje nas jedan izvrsna utakmica u kojoj su sve opcije otvorene. Rijeka s pametnom igrom i malim pogurancem božice Fortune može danas stići do plasmana u Europsku ligu što bi, osim za njih same, bio i veliki dobitak za cijelu HNL, baš kao što je to bio i prekjučerašnji plasman Dinama u Ligu prvaka.

(foto:Pixsell)


Tagovi

Kvalifikacije za Europa liguEuropska ligaGentRijekaIgor Bišćan

Ostale Vijesti