Reuters
Reuters

I Sepp Blatter (86) se dirljivom porukom oprostio od Miroslava Blaževića

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.02.23. | 19:20

Blatter je postao predsjednik Fife 1998.

Od Miroslava Blaževića, koji je preminuo 8. veljače nakon duge i teške bolesti u 88. godini, dirljivom se porukom na Twitteru oprostio nekadašnji predsjednik Fife, Ćirin Švicarac Jospeh Blatter (86).

Dragi Ciro, bio si jedan od najvećih trenera i divna osobnost. I istinski prijatelj. Moj naklon tebi i tvom životnom djelu. Počivaj u miru!

Stavio je heštege Miroslav Blazevic, Croatia, Bosnia, DinamoZagreb i Grasshoppers.

Sepp Blatter je bio predsjednik Međunarodne udruge nogometnih saveza od nama također povijesne 1998. do 2015. godine. On nam je dijelio brončane medalje nakon pobjede nad Nizozemskom u sudaru za treće mjesto. Na četrvtfinalnoj utakmici Hrvatska – Njemačka sjedio je do njemačkog kancelara Helmuta Kohla, a s lijeve strane bili su mu predsjednik Organizacijsog odbora Coupe du Mondea Michel Platini i hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman.

A kad se već ovih dana prisjećamo anegdota iz Ćirinog života, spomenimo i da je mladi službenik Blatter nosio je kofere kasnijem predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Vlatku Markoviću, na nekom putovanju u Afriku, dok je Marković bio Fifin trenerski istruktor. Barem nam je tako pričao pokojni Vlatko... (nl)

 


Tagovi

Sepp BlatterĆiro BlaževićMiroslav Blažević

Ostale Vijesti