REUTERS/Amr Alfiky
REUTERS/Amr Alfiky

I Hernan veličanstveni je zaplakao! Klub čiju su povijest pisala trojica Hrvata osvojio azijsku Ligu prvaka!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 25.05.24. | 21:23

Japanci su u prvoj utakmici slavili s 2-1, ali u uzvratu ih je Crespova momčad – pregazila!

Nogometaši Al Aina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata prvaci su Azije nakon što su u uzvratu finala u Abu Dhabiju slavili s 5-1 protiv japanskih Yokohama Marinosa.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Momčad Ujedinjenih Arapskih Emirata nadoknadila je zaostatak od 1-2 iz prve utakmice, a ovo joj je prvi kontinentalni naslov nakon 21 godine. 

Marokanac Soufiane Rahimi (8., 67.) i Togoanac Kodjo Laba (90+1., 90+2.) zabili su dvaput, Paragvajac Kaku (33. – kazneni udaca) je također bio strijelac za Al Ain, dok je za Yokohamu zabio Brazilac Yan Matheus (40.), dok je vratar japanske momčadi William Popp isključen u sudačkoj nadoknadi prvog dijela.


Podsjetimo, povijest Al Aina pisala su trojica hrvatskih trenera, Zlatko Dalić, Zoran Mamić i Ivan Leko, a do novog naslova prvaka Azije, prvog nakon 2003. godine, odveo ih je legendarni Argentinac Hernan Crespo koji je na klupu momčadi sjeo u studenom prošle godine nakon nešto više od sjajnih godinu dana na klupi Al Duhaila iz Katara čije je boje nekoć branio i Mario Mandžukić.

Al Ain mnogi nazivaju ‘azijskim Real Madridom’, ovo im je 31. trofej u klupskoj povijesti, a zanimljivo je kako se u domaćem prvenstvu nalaze na trećem mjestu s čak 16 bodova manje od vodećeg Al Wasla.


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


 (Hina)


Tagovi

Al AinAzijska Liga prvakaHernan CrespoUAE

Ostale Vijesti