I Hajdukovci zadovoljni protivnikom: Ovo je prilika generacije!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 07.08.15. | 16:28

I naš drugi predstavnik u Europi, Hajduk je dobro prošao u današnjem ždrijebu u Nyonu.

Splićani su u doigravanju za prolaz u Europsku ligu za protivnika dobili klub iz Češke, Slovan iz Libereca.

Hajduk prošao odlično: 'Bili' u borbu za EL protiv Slovana

Prva utakmica igra se u Češkoj 20. kolovoza, a revanš je na rasporedu 27. kolovoza na Poljudu.

 „Česi su protivnik po mjeri, iako u ovoj fazi natjecanja više nema slabog protivnika. Učinit ćemo sve da se dobro pripremimo za tu utakmicu. Slovan je lani bio tek 12. u prvenstvu, a u Europu su ušli kroz nacionalni kup i to naravno puno govori o njima. Svakoga moramo shvatiti jako ozbiljno i to ćemo napraviti sa Slovanom. Dobro ćemo se pripremiti. Nećemo ih podcijeniti“, poručio je prvi suradnik trenera Damira Burića, Joško Španjić.

Ne krije da će se trebati pomučiti za prolaz, ali šansa postoji.

Sigurno je da ćemo imati težak posao, ali mi ćemo se za njih dobro pripremiti. To što igramo revaš u Splitu naša je prednost. Uz podršku navijača na Poljudu sigurno možemo odigrati jednu odličnu utakmicu. Važno je da u prvoj utakmici budemo maksimalno oprezni, da zabijemo gol jer će nam to otvoriti dobru poziciju za revanš“, poručio je Španjić. 

Da će se za protivnika maksimalno pripremiti priznao je i kapetan 'Bilih' Goran Milović.

Česi će biti težak protivnik, ali mi ćemo se za njih maksimalno pripremiti. Realno gledajući očekivali smo da bi nam mogao doći netko od ovih top europskih ekipa, a Slovan Liberec barem na papiru izgleda kao jedan od onih protivnika koji su uvjetno rečeno među lakšima. Kažem, uvjetno rečeno, jer u ovoj fazi više nema laganih protivnika. Ali s Česima se može igrati, rekao bih da su prolazni, ali naše ambicije moramo potvrditi na terenu u te dvije utakmice“, rekao je kapetan splitske momčadi, dodajući:

Ovo je prilika ove generacije da napravimo iskorak u Europi. Iako se dosad računalo da sve što Hajduk napravi u toj fazi doigravanja bit će dobro, dojma sam da će se ta priča sad polako mijenjati i da će se pred nas postavljati imperativ prolaska. Ono što mi daje dodatni optimizam je činjenica da smo izbacili Stromsgodset koji je prije toga bio bolji od Mlade Boleslav. Prema mojim informacijama Mlada Boleslav je bolja momčad od Slovana. Ali opet kažem, to su samo informacije, prvi dojam, a mi ćemo Čehe sigurno do zadnjeg detalja upoznati i bit ćemo spremni za te dvije utakmice“.

Milović je optimist, a i ne smeta mu što se prva utakmica igra u Češkoj.

Osobno, više bih volio da je prva na Poljudu i da tu ostvarimo pobjedu bez primljenog gola. To mi je osobno draže, ali i na ovakav raspored ne možemo se žaliti. Kad igramo revanš na Poljudu u onoj atmosferi kakvu naprave naši navijači onda možemo stvarno dobiti svakoga i to je nešto što će sigurno biti adut na našoj strani. Ja sam optimist. Mislim da možemo biti zadovoljni s protivnikom kojeg respektiramo i za koga ćemo se odlično pripremiti. A onda je sve moguće", zaključio je kapetan Hajduka.  

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

HajdukSlovan LiberecEuropska ligaGoran Milović

Ostale Vijesti