Boris Šćitar/Pixsell
Boris Šćitar/Pixsell

I druga lista predstavila program: Igračima ugovori po učinku, stadion od 35 tisuća mjesta

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 10.02.24. | 10:30

Lista Otta Barića 'Dinamo iznad svih' javno je iznijela svoj program za prve Dinamove izbore

Nakon što je tzv. navijačka lista 'Dinamovo proljeće', čiji je kandidat za predsjednika Dinama legendarni Velimir Zajec, predstavila svoj program za izbore za Dinamovu Skupštinu, javnosti je svoj program predstavila i druga lista 'Dinamo iznad svih', koju predvodi Otto Barić Junior. Poseban je naglasak na financije i stadion, a 'Dinamo iznad svih' konkretno je najavio drugačiji model potpisivanja ugovora s igračima.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Zalagat ćemo se za drugačije plaćanje ugovora igrača i trenera, tako da im se plaća fiksni dio te varijabilni, u direktnoj korelaciji sa sportskim rezultatima.", piše u prvoj točki programa pod kategorijom 'Financije'. Također, lista se zalaže za smanjenje posredničkih naknada između onih preporučenih 3 posto do maksimalno 10 posto iznosa transfera. Također, najavljuju, zalagat će se za povećanje prihodovne strane van prihoda od europskih nastupa i prodaje igrača 'kroz kadrovsko ekipiranje i organizacijsko širenje odjela klupskog marketinga te širenje maloprodajne mreže, kako u Zagrebu tako i širom Hrvatske'.

Druga točka programa, koju je predstavila lista 'Dinamo iznad svih' jest - stadion. Inzistirat će, kažu, na što bržem pokretanju projekta rekonstrukcije i dogradnje stadiona u suradnji s Gradom i Vladom RH, a smatraju da je potrebno uspostaviti model korištenja. Odnosno, pravo građenja ili koncesije uz minimalnu godišnju naknadu na najman je 60 godina, a rok realizacije stadiona za cca 35.000 mjesta bio bi četiri godine. Predlažu dva moguća modela, rekonstrukciju ili novogradnju, u oba slučaja Dinamo ne bi trebao ni na jedan dan napuštati Maksimir. Ako bi se postojeći stadion rekonstruirao (skuplja varijanta), gradila bi se tribina po tribina, a Dinamo bi čitavo vrijeme igrao na postojećem stadionu. U slučaju novogradnje, napravio bi se polumontažni, zamjenski stadion za oko 10 tisuća mjesta na Svetica i on bi se koristio do izgradnje novog stadiona.

Idućih dana lista 'Dinamo iznad svih' predstavit će i ostale točke izbornog programa. (T.N.)



Tagovi

GNK DinamoSkupština GNK DinamoStatut GNK DinamoOtto Barić

Ostale Vijesti