REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Hvala i sretno: Eriksen i Inter sporazumno raskinuli suradnju, Danac je slobodan igrač

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 17.12.21. | 16:38

Pravila u Italiji su jasna, igrači s defibrilatorom u Italiji ne mogu igrati

Iako su svi potajno priželjkivali barem još jednom vidjeti Christiana Eriksena na terenu u dresu Intera, gotovo je sigurno da se to neće dogoditi. Dobro upućeni transfer guru Fabrizio Romano je upravo objavio kako slavni Danac raskida ugovor s milanskim Interom čime i postaje slobodan igrač koji može potražiti novi klub. Očekivan je to epilog nakon stravičnog pada i srčanog zastoja na utakmici Euorpskog prvenstva na Parkenu gdje se Danska u grupnoj fazi natjecanja susrela s Finskom

Valja napomenuti kako Eriksen i Iinter ne mogu nastaviti suradnju na terenu ni da to žele. Pravila talijanskog nogometnog saveza izričito brane igru igračima s akutnim srčanima poteškoćama, pa Eriksenu ne preostaje ništa drugo već potražiti novu stanicu i to u zemlji gdje igrači s defibrilatorima imaju pravo nastupa.

Spominje se Ajax koji Eriksen dobro poznaje iz mlađih dana. Upravo je tamo ispisao prve fantastične partije na terenu pritom zaradivši transfer u London gdje je godinama nosio dres Tottenhama.Neki spominju i Odense, klub iz kojega je i potekao. Uostalom, indikativno ga je bilo vidjeti kako s njima trenira otkako je napustio Italiju. Danski prvoligaš bi s njegovim dolaskom profitirao na više razina.

Na kraju dana, iako će Eriksen biti oprezniji, i dalje je riječ o vrhunskom nogometašu koji je sposoban raditi razliku na sredini terena. Dijeli veliki broj asistencija, oplemenjuje igru i općenito je svaki njegov dodir na terenu dodana vrijednost za momčad. Interes će biti golem, Christian će zbilja birati s kime će nastaviti svoju nogometnu avanturu.

Naravno, raskid suradnje je bio sporazuman, tako da ne bi smjelo biti problema s provedbom. Eriksen sada polako trenira i čeka novi angažman.

Zanimljivo, od poznatijih nogometaša, defibrilator nosi Daley Blind, koji također igra za Ajax.


Tagovi

Christian EriksenInterAjax

Ostale Vijesti