REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Hvala i doviđenja: Dembele seli iz Španjolske, vraća se u domovinu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 26.05.22. | 16:49

25-godišnjak je jedna od najskupljih pogrešaka Barcelone u posljednjih nekoliko godina

Barcelona se u posljednjih nekoliko godina pošteno opekla s nekoliko transfera. Prvi koji svima napamet je onaj Coutinha koji je u potpunosti podbacio kao igrač Blaugrane, potom je poslan na posudbu u Bayern samo da bi na kraju odradio odličnu polusezonu u dresu Aston Ville i potom i službeno prešao u redove prvoligaša iz Birminghama.

Drugi igrač s kojim Barcelona ima problema je Ousmane Dembele. Francuz mauritanskog porijetla je dobar dio svoje avanture na Nou Campu proveo ozljeđen pa navijači nisu baš puno mogli gledati njegove neupitne kvalitete, poglavito na desnom krilu. Još kad se uzme u obzir da je svijet 2020.godine zadesila velika kriza, skupi ugovor 25-godišnjaka je postao teret za klupski budžet.

Pokušala je Blaugrana u siječnju riješiti problem ali ni Ousmane ni njegov agent nisu bili previše susretljivi, pa je Xavi bio primoran progutati knedlu i istrpiti igrača do lipnja. Imao je Dembele na proljeće i nekoliko solidnih partija, no posve je jasno kako će se Francuz i Barca vrlo brzo pozdraviti. Znatiželjnici koji budno prate što se događa u Parizu su primijetili kako je Dembeleov stan u Barceloni izlistan za najam, što znači da je rastanak neminovan.

To je želja igrača, ali i kluba, a tu je i PSG koji je spreman objeručke prihvatiti Francuza. Parižani možda nemaju rezultate ali su zato zakaparili klupski renome na iduće tri godine uspjevši nagovoriti Mbappea da ostane u francuskoj prijestolnici. Dembele je u najboljim godinama, definitivno je riječ o kvalitetnom igraču koji može napraviti razliku uz pravi pristup.

Barcelona se na njemu dobrano opekla, nova transfer politika trebala bi spriječiti ovakve slučajeve u budućnosti. Otkako je stigao u Barcu iz Dortmunda 2017.godine, Dembele je odigrao sve 150 susreta uz 32 positgnuta pogotka i 34 asistencije.


Tagovi

Ousmane DembeleBarcelonaPSG

Ostale Vijesti