Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

HUNS objavio osvajače Trofeja nogometaš 2022: Modrić najbolji igrač Hrvatske, Livaja HNL, Livaković vratar

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.06.22. | 21:38

Proglašeni su osvajači i nagrade za najboljeg mladog nogometaša, trenera, nogometašicu, travnjak, a izabrana je i momčad sezone.

Hrvatska udruga „Nogometni sindikat“ proglasila je i na kraju ove sezone ovajače nagrade Trofej nogometaš. Najbolje su birali igrači i treneri, a dodijeljene su nagrade za najboljeg hrvatskog nogometaša, najboljeg igrača HNL-a, mladog igrača, trenera, nogometašicu, vratara, travnjak i izabrana je momčad sezone.

Prema izboru igrača i trenera najbolji hrvatski nogometaš je Luka Modrić kojem je ovo 10. jubilarni Trofej nogometaš. S osvojenom Ligom prvaka, petom u dresu Reala, i igrama koje pruža u 36. godini praktički nije imao i značajnije konkurencije uz dužno poštovanje ostalima.

Motor novog i konkurentnog Hajduka koji je oduševljavao hrvatsku nogometnu javnost maestralnim potezima ove sezone bio je Marko Livaja. Njega su igrač i treneri izabrali za najboljeg igrača HNL-a, a za najboljeg mladog igrača nagrada je pripala Lukasu Kačavendi iz Lokomotive.

Najbolji vratar Hrvatske za sezonu 2021/22 je Dinamova hobotnica Dominik Livaković, a nagradu za najboljeg trenera je dobio Goran Tomić. Najboljom nogometašicom u protekloj sezoni proglašena je Aida Hadžić koja brani boje ŽNK Splita.

Igrači i treneri birali su i najbolju momčad sezone u HNL-u pa su tako izabrali u njoj šest igrača prvaka Dinama, tri Hajdukova te dvojicu, sad već bivših, iz Rijeke. Na vratima je Dominik Livaković (Dinamo Zagreb), bekovi su Stefan Ristovski i Petar Bočkaj (oba Dinamo Zagreb), stoperi Josip Šutalo (Dinamo Zagreb) i Josip Elez (Hajduk Split). Vezni red drže Arijan Ademi (Dinamo Zagreb), Filip Krovinović (Hajduk Split) i Domagoj Pavičić (Rijeka). Napad predvode Josip Drmić (Rijeka), Mislav Oršić (Dinamo Zagreb) i Marko Livaja (Hajduk Split).

Birao se i najbolji travnjak u HNL-u, a ove godine ta je nagrada pripala Rujevici.


Tagovi

Luka ModrićDominik LivakovićMarko LivajaHNLtrofej nogometašNogometni sindikatLukas KačavendaGoran Tomić

Ostale Vijesti