Hulk se vraća u Europu: „Imam ponude slavnih klubova koji igraju Ligu prvaka“

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 17.07.20. | 08:35

Svoju odluku već je obznanio vodstvu sadašnjeg kluba.

Svojevremeno jedan od najplaćenijih igrača svijeta u razgovoru za brazilski GloboEsporte rekao je kako mu je dosta Kine:

„U prosincu mi završava ugovor i već sam obavijestio vodstvo kluba da ga ne želim produljiti. Imam zanimljive ponude iz nekoliko liga u Europi, a među njima su neki slavni klubovi koji igraju u Ligi prvaka. Dobio sam ponude i iz Brazila i Kine, ali želim u Europu“, rekao je 33-godišnji napadač.

Hulk je iz japanskog drugoligaša Tokyjo Verdyja stigao u Porto u ljeto 2008. godine i tada počinje njegova dominacija. Porto ga je otkrio praktički niotkud, a u narednih nekoliko godina postao je hit napadač na europskom kontinentu.

Sukladno njegovom nadimku, Hulk je postao poznat po svojim nevjerojatnim fizičkim predispozicijama, a jednako tako bio je poznat i po razornom udarcu.

Nakon četiri godine u Portu Hulk seli u Zenit za 40 milijuna eura gdje se također zadržao četiri sezone, nakon čega u ljeto 2016. odlazi u Shanghai SIPG za 55,8 milijuna eura.

Iako je već tada bio na meti raznih velikana, ponuda koju su Kinezi stavili pred njega nešto je čemu se nije moglo reći ne budući da je u tim trenucima Brazilac postao jedan od najplaćenijih svjetskih nogometaša.

Za reprezentaciju Brazila skupio je 48 nastupa i 11 pogodaka, a u svojoj karijeri odigrao je ukupno 553 utakmice te se pritom može pohvaliti s 296 pogodaka i 177 asistencija.

(foto: Action Images)

 


Tagovi

transferiShanghai SIPGHulk

Ostale Vijesti