HSV i Augsburg u šahovskoj partiji oko Ostrzoleka

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 08.08.14. | 12:32

Njemački prvoligaši HSV i Augsburg već mjesecima rade na transferu lijevog bočnog igrača Matthiasa Ostrzoleka. Prije nekoliko dana se činili da je sve dogovoreno, ali došlo je do preokreta.

Ostrzolek je u Augsburgu od 2012. odigrao 70 utakmica, a dobre igre prošle sezone zaintrigirale su HSV koji bi ga želio angažirati kao zamjenu za povremenog reprezentativca Marcella Jansena. Međutim, dva kluba se nikako ne mogu dogovoriti po pitanju odštete pa Bild donosi kako su pregovori privremeno prekinuti, a Ostrzolek je odradio i prvi ovosezonski trening u Augsburgu.

Ipak, čelnici bavarskog kluba vjeruju da će ovaj 24-godišnjak ipak završiti u HSV-u. „Pregovori se nastavljaju u ponedjeljak, a Ostrzolek trenira s našom momčadi kako bi ostao u formi“, prenosi Bild riječi predsjednika Augsburga Walthera Seinscha.

Augsburg je u nezgodnoj situaciju jer igrači ugovor istječe sljedeće sezone kada može otići kao slobodan igrač. HSV ne želi platiti traženu odštetu od 3 milijuna eura pa se očekuje da će na kraju Ostrzolek promijeniti klub za iznos od oko 2,5 milijuna. Augsburg već ima i potencijalnu zamjenu za njega – na radaru im je igrač Greuther Fürtha, 20-godišnji Ganac Baba Rahman. No, i tu postoji problem financija. Naime, Greuther Fürth također traži oko 3 milijuna eura pa Augsburg u toj zamjeni lijevih bekova ne bi ništa zaradio. Šahovska partija između tri kluba sljedećih dana se nastavlja...

(Foto: Action Images)


Tagovi

HSVAugsburg

Ostale Vijesti