Hrvatsko-argentinski derbi u domu Ibanez: Pobjegao sam u Rusiju da ne bih morao navijati protiv supruge

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 21.06.18. | 10:48

Bivši dinamovac Luis Ibanez navijao je za Argentinu na Mundijalu protiv Islanda i danas će protiv Vatrenih, a supruga Matea ostala je u Hrvatskoj i gledat će utakmicu u kući punoj Argentinaca.

OKLADI SE Argentina - Hrvatska

Argentinci su u Hrvatsku počeli dolaziti nešto kasnije, uglavnom su to bili studenti hrvatskog podrijetla, a najsvježiju skupinu Gauča na radu u Hrvatskoj čine sportaši. Jedan od najpoznatiji Argentinaca u Lijepoj našoj jest hrvatski zet Luis Ibanez, simpatični Lucho došao je u Zagreb prije deset godina i potpisao za zagrebački Dinamo. Ubrzo se zaljubio u Zagrepčanku Mateu nekad Alegić, a danas Ibanez, i s njom ima dvoje djece.

„Zato sam i pobjegao u Rusiju, da ne bih morao navijati protiv supruge,“ rekao je Germanijaku Lucho Ibanez, koji je jutros stigao u Nižnji Novgorod vlakom iz Moskve.

„Matea je ostala na moru s mojima, ha, ha, ispada da će u Hrvatskoj gledati utakmicu u kući punoj Argentinaca. Neće joj biti lako,“ smije se hrvatski zet.

„Ne znam još kakva je atmosfera u gradu jer smo tek došli i sad smo se zaputili prema navijačkim zonama. Kažu da je viša Argentinaca, nego Hrvata, ali to ćemo tek vidjeti.“

U Rusiju dolazi samo na utakmice, putuje s prijateljima, odjeven, jasno, u argentinski dres.

„Bili smo na Islandu u Moskvi pa sam se vratio u Hrvatsku, bio malo sa suprugom i djecom na moru i sad sam u Nižnjem Novgorodu. Pogledat ću još ovu utakmicu na SP-u i onda moram na pripreme,“ priča nam Lucho dok šeće Nižnjim Novgorodom. „Grad je užasan, u usporedbi s Moskvom je stvarno očajan. Jako je prljav.".

Lucho je rođen u Moreno Partidu, četvrti Buenos Airesa, i veliki je navijač Boca Juniorsa u kojima je odradio juniorski staž i za koju je nastupio dva puta. Do danas je ostao dobar s Everom Banegom, sadašnjim članom argentinske reprezentacije i Seville, a koji je s njim igrao u mlađim uzrastima Maradoninog kluba.

„Čuo sam se s njim prije tjedan dana, ali nismo pričali o utakmici s Hrvatskom, nego općenito o Svjetskom prvenstvu. Nije baš bio sretan što neće igrati u prvoj postavi,“ otkriva Ibanez.

A nakon remija s Islandom baš nitko u Argentini nije bio sretan. Osobito jer se sad moraju vaditi protiv Hrvatske.

„Što prognoziram za danas? Nadam se pobjedi Argentine jer nam trebaju tri boda, ako želimo u drugi krug. A radi mira u kući, želio bih da bude neriješeno, po bod vama i nama,“ kaže Lucho i nastavlja:

„Argentinci još uvijek vjeruju da se može ponoviti Brazil i da možemo opet do finala, ali svjesni smo da nismo igrali dobro protiv Islanda. Dosta igrača je zaslužilo kritiku, osobito DI Maria koji je bio baš jako loš.“

Ibanez je u Dinamu bio od 2007. do 2015. godine s pauzama za posudbe u Gyor i Racing, a na vrhuncu forme spominjalo ga se kao moguće rješenje na poziciji lijevog beka hrvatske reprezentacije, ali na koncu je sve ostalo samo na teoriji.

„Da sam zaigrao za Hrvatsku, sad ne bih mogao navijati za Argentinu u Rusiji,“ nasmijao se uvijek dobro raspoloženi Luisito za kraj i nestao u masi argentinskih navijača u Nižnjem Novgorodu.

(foto: Luis Ibanez)

 


Tagovi

Luis IbanezHrvatska nogometna reprezentacijaArgentinska nogometna reprezentacijaRusija 2018Svjetsko prvenstvo u nogometu

Ostale Vijesti