Privatna arhiva
Privatna arhiva

Hrvatski 'wunderkind' i nesuđeni dinamovac zasjao na velikoj sceni: pogodak i dvije asistencije u 'razbijanju' Sociedada!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 03.10.23. | 17:50

Oliver Lukić tek je napunio 17 godina, već igra drugu austrijsku ligu, a sad je bio glavni igrač u UEFA-inoj Youth League

Prošla bi ispod radara vijest da su klinci Red Bulla iz Salzburga 'razbili' Real Sociedad (5-2) u UEFA-inoj Youth ligi da jednu od glavnih uloga nije imao jedan Hrvat. Dakle, pisali smo već o Oliveru Lukiću, dečku rođenom u Austriji, kojega tamo već nazivaju wunderkindom i najboljim izdankom cijenjene i kvalitetne Salzburgove Akademije. Upravo je on bio glavna priča ove utakmice, zabio je jedan gol s bijele točke, dvaput asistirao pa, iako je Danac Daghim bio dvostruki strijelac, svi pričaju o Lukiću.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, taj je mladić tek prije 10-ak dana napunio 17 godina, bio je najmlađi na terenu i oduševio svojim nastupom u veznom redu. Inače, Lukić već igra drugu austrijsku ligu, gdje je također najmlađi igrač ove sezone, igra, naravno, za Liefering, svojevrsnu Red Bullovu filijalu, kroz koju su prošle i mnoge druge Red Bullove zvijezde, standardan je prvotimac i na seniorskoj razini, igrao je u sedam od devet utakmica ove sezone, u njih šest bio starter, upisao je i jednu asistenciju. A sad se pokazao i na pravoj međunarodnoj sceni, odskače u mlađim kategorijama čak i protiv starijih od sebe. Zapravo, nije to nikakva senzacija, jer o Lukiću Austrijanci broje već nekoliko godina, uostalom, ne bi ga Red Bull doveo iz bečke Austrije da nije takav talent.

Senzacija je u cijeloj priči što Lukić prije dvije-tri godine nije došao u Dinamo. Naime, Lukić i njegova obitelj veliki su dinamovci, u Maksimir bi tada došli pješice, Dinamovi skauti koji su ga pratili rekli su u klubu sve najbolje o njemu, no, u tadašnjim okolnostima, očito, netko je odugovlačio ili imao drukčije planove, Lukić je otišao u Red Bull i za Dinamo postao povijest. U Salzburgu u njemu vide buduću veliku zvijezdu i transfer vrijedan nekoliko desetaka milijuna eura, a on se, izgleda, razvija u tom smjeru. Senzacija je, također, da Lukić igra za mlađe reprezentacije Austrije, štoviše, već je kapetan starijeg uzrasta, U18 selekcije i nedavno je u utakmici 3-3 protiv Hrvatske odskakao i oduševio i svoje protivnike u 'kockastom' dresu. A nije tajna da mu srce kuca za Hrvatsku i da bi samo jedan poziv ili razgovor doveli Lukića pod hrvatsku zastavu. Iako, s obzirom kako igra, ne sumnjamo da bi Austrijanci poduzeli sve da ga zadrže.

Nije isključeno, zapravo, očekuje se, da će već na proljeće Lukić biti priključen, barem treninzima prve momčadi Red Bulla, a već iduće sezone i zaigrati za trofejni austrijski klub i na seniorskoj razini. Dinamo ga je promašio, HNS još ima šanse...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Oliver LukićRed Bull SalzburgUEFA Youth League

Ostale Vijesti