Dvojica mladih reprezentativaca debitirala u austrijskoj Bundesligi, Vizinger strijelac

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 13.09.20. | 18:46

Na terenu je proveo posljednjih pola sata.

Talentirani veznjak aktualni je hrvatski U-19 reprezentativac, jedan je od najboljih mladih hrvatskih igrača u svojem uzrastu te se od njega u budućnosti očekuju velike stvari.

Prije nešto manje od mjesec dana Sučić je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor s austrijskim velikanom, a o tome ste već imali prilike čitati na Germanijaku:

Podsjećamo, talentiranom veznjaku ovo je drugi nastup za RB Salzburg, a debitantski nastup za seniorsku momčad (prošlu sezonu proveo je na ‘posudbi’ u Lieferingu) prije četiri dana u kup utakmici protiv Bregenza te se pritom čak upisao u listu strijelaca.

Na ovoj utakmici vidjeli smo još jednog talentiranog Hrvata, a riječ je o mladom Dariju Vizingeru koji je debitirao za domaći sastav. Na njegovu žalost, Vizinger svoju premijeru neće pamtiti po dobrome budući da je njegova momčad glatko poražena (1:3), ali taj rezultat nije toliko loš kad uzmemo u obzir da su 75 minuta igrali s igračem manje nakon što je pocrvenio Lochoshvilli.

Iako poraz nije nešto čemu će se radovati, Vizingera može biti sretan činjenicom da je upravo on zabio jedini pogodak za svoju momčad, a to se dogodilo u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Dodajemo za kraj kako je Sučićeva tržišna vrijednost prema Transfermarku u posljednjih godinu dana narasla za 500 tisuća eura (danas vrijedi 700 tisuća eura), a izgleda kako bi se o ovom iznimno talentirano veznjaku u skorijoj budućnosti moglo još puno čitati i pisati.

Vizinger je pak ovog ljeta stigao u Wolfsberger iz Celja za 800 tisuća eura, a sudeći prema njegovom prvom nastupu, austrijski prvoligaš nije pogriješio njegovim dovođenjem.

(foto: Jonathan Moscrop/PA Images/PIXSELL)

 


Tagovi

WolfsbergerDario VizingerRed Bull SalzburgAustrijska BundesligaLuka Sučić

Ostale Vijesti