FK Sarajevo Official
FK Sarajevo Official

Hrvatski trener koji je ostavio trag u Kini postao novi šef nogometne škole velikana iz susjedstva

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 17.03.22. | 11:14

Službeno je predstavljen na web stranicama kluba.

Iskusni hrvatski trener koji je svoj dugogodišnji rad posvetio radu u mlađim uzrastima, Aleksandar Borojević, jučer je i službeno imenovan za novog šefa Akademije Nogometnog kluba Sarajevo, stoji na web stranicama kluba.

Borojević je ostavio veliki trag u Kini gdje je svojevremeno radio kao direktor nogometne akademije Qingdao Jonoon FC-a, a tad je njegova velika želja bila da uspostavi suradnju s Dinamom.

Nakon kineske avanture, odlučio se vratiti u 'poznatije' mu krajeve. Na poziv Sarajeva nije ostao imun, a po potpisu ugovora rekao je sljedeće:

„Čast mi je i zadovoljstvo što sam danas ovdje. Znam da je bilo mnogo kandidata za upražnjeno mjesto šefa Akademije i koristim priliku da zahvalim gospodinu Mirviću i njegovim suradnicima na ukazanom povjerenju. Nogometni klub Sarajevo ne samo da treba biti nositelj kvaliteta rada s omladincima u državi, nego i jedan od nositelja u regiji. Pred nama je dosta posla. Profesionalac sam, ali moram istaći da od prvog dana dolaska u klub osjećam energiju i ljubav ljudi prema klubu. Od danas sam i ja veliki navijač kluba, jer jednostavno ne možete ostati imuni na ljubav prema bordo-bijelim bojama”, iskren je Borojević, koji je potom naglasio koji su njegovi ciljevi u novom klubu.

„Poput svake kvalitetne škole želimo se fokusirati na razvoj kako bi što više omladinaca usmjerili ka prvoj momčadi. Ključno je da tranziciju, prelazak juniora u prvu momčad, odradimo što bezbolnije i brže. Veoma dobro je to što trener Vasoski želi dati priliku mladim igračima. Na njima je da to svojim kvalitetom i radom zasluže. Također, nastojat ćemo zadržati dobre stvari, a loše eliminirati. Fokus će biti i na kvantitetu i kvalitetu rada. Ciljevi su da imamo najbolje omladince iz regije, formiramo skauting službu i da igramo prepoznatljivo. Pokušat ćemo ostvariti i to da sve naše selekcije igraju sličnim stilom”, dodao je Borojević.

Sarajevo je trenutno na četvrtom mjestu Premijer lige BiH, a posljednja dva eksponata njihove škole nogometa koji su ostvarili inozemne transfere su vratar Vladan Kovačević (Rakow, 500 tisuća eura) te Selmir Pidro (St. Louis City, 300 tisuća eura).



Tagovi

Aleksandar BorojevićFK SarajevoSarajevo

Ostale Vijesti