Pixsell
Pixsell

Hrvatski superkup: Dinamo najmanje mijenjao, Pula dovela 10 novih igrača, Olmissum i Šibenik se pomladili

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 09.09.23. | 08:18

U subotu i nedjelju (9. i 10. rujna) u Domu sportova II u Zagrebu odigrat će se četiri utakmice Hrvatskog malonogometnog superkupa.

Ovaj vikend bit će iznimno sadržajan za sve ljubitelje futsala u Lijepoj našoj. U Poreču, 10. rujna, održat će se finale trećeg izdanja U19 Eura između, a već danas (subota) počinje nova sezona hrvatskog klupskog futsala, dvobojima polufinala Superkupa. Organizator turnira je HNS, a domaćin Futsal Dinamo, aktualni prvak države, kojeg je ždrijeb u polufinalu upario s viceprvakom Olmissumom. Dvije momčadi koje su s četiri finalne utakmice (3-1 ukupna pobjeda Dinama) zaključile prošlu ligašku sezonu sučelit će se u polufinalu Superkupa, a zanimljivo, utakmicom 22. rujna otvorit će i novu sezonu HMNL-a.

U drugom polufinalu sučelit će se Futsal Pula i Šibenik 1983 koji su na istom poprištu u veljači ove godine igrali finale Hrvatskog malonogometnog kupa. Futsal Pula u novu sezonu ulazi s korjenitim promjenama. Nijaza Mulahmetovića na klupi je zamijenio Španjolac Alvaro Martinez Castillo. Pulski prvoligaš potom je obznanio odlaske Igora Osredkara, Darka Milanovića, Denisa Ramića, Bernarda Difonza, Roberta Grbića, Nikole Prelčeca i Filipa Petrušića, a stiglo je čak 10 novih igrača Vitor Renoldi, Roberto Gozi Junior, Manuel Jesus Pacheco, Felipe Eschavarria Echeverry, Denis Hrgota, Belmin Hasanbašić, Stefano Galešuića, Edvina Lobera, a neposredno pred Superkup, Puležani su objavili dovođenje šesto stranog pojačanja, 23-godišnjeg Argentinca Franca Grilla koji u Pulu stiže iz Secle. Produženi su ugovori i s domaćim igračima Davidom Matajom, Manolom Bilićem, Nikom Vukmirom i braćom Moravac. 

Suparnik Puli u polufinalu će biti član jedinstvene 1.HMNL, drugog ranga hrvatskog futsala, Šibenik 1983 koji je šokirao Futsal Dinamo i Novo vrijeme u Kupu te izborio finale, samim time i nastup na Superkupu. Šibenčani su ovog ljeta postali bez dugogodišnjeg kapetana Vinka Jurkovića, a klub su napustila i 'zvučna prvoligaška imena' poput Duje Bajrušovića, Mihovila Prgometa, Nikole Badrova, Ante Ćorluke, sjajnog vratara Marija Jarmanovića te Milišića. Iako Funcuti nisu mirovali, te su u svoje redove vratili najboljeg topnika u povijesti Zvonimira Šućura, Josipa Čorana, Dominika Nadovezu i mladog reprezentativca Bartula Oru, a na vratima će zaigrati Brazilac Kaue Nazario Mascarenhas, čini se da je momčad Tea Strunje nešto slabija nego prošle sezone.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Olmissum je prošle sezone završio drugi u prvenstvu, iako su u finalnoj seriji poveli protiv Futsal Dinama. I Omišani su zamijenili trenera. Marka Mladinu zamijenio je prekaljeni bivši reprezentativac Frane Despotović koji se zazvalo stožernim igračima Paviću i kapetanu Perišiću te brazilskom dvojcu Mouri i Rodriguinhu. S druge strane, ugovore je produžio s Dujom Kusturom i Josipom Jurlinom, a onda je počeo raditi na pojačanjima. Prvi je u redove zeleno-plavih iz talijanske Pescare stigao slovenski reprezentativac Jeremy Bukovec. Nekoliko dana nakon njega, ugovor je potpisao i finski reprezentativac Iiro Vanha. Njihove stope slijedili su još i povratnik Josip Juretić, Vinko Rozga koji je u klub došao kao zamjena za drugog vratara Josipa Bilandžića te veliki talenti Božo Sučić iz splitskog Universitasa te Bruno Žilić iz šibenske Crnice.

Od spomenutih klubova, i sudionika Superkupa, najmanje je mijenjao Futsal Dinamo. Plavi su pivota Zvonimira Šućura zamijenili povratnikom u svoje redove Mihovilom Prgometom, ujedno i petom najboljim strijelcem u povijesti kluba. Izdanke iz Dinamove škole futsala, Kiku Dragaša Selakovića i Luku Bjelića, zamijenili su hrvatski u19 reprezentativci, također ponikli u Dinamu, Filip Pranjić i Dominik Fotak, a klub je pojačao i povremeni hrvatski reprezentativac Nikola Gudasić. Dinamo tako nastavlja sa šampionskom momčadi, dodatno pojačanom seniorskim i dvama U19 reprezentativcima. Matija Đulvat za potrebe Superkupa neće moći računati na Tihomira Novaka koji je nakon završetka sezone operirao koljeno i u Zagrebu se nadaju da će se vratiti na parket do početka Lige prvaka krajem listopada.

Iz Futsal Dinama objavili su kako ulaznice za Superkup prodaju odlično, kao i godišnje ulaznice kluba s kojima je mogući ulazak na sve četiri utakmice Superkupa. Pojedinačne ulaznice moguće je kupiti putem online platforme Core Event, u Bad Blue Boys Fan Shopu u Ilici 37 svakim radnim danom od 12 do 20 sati te na dan Superkupa na blagajni Soma sportova II s početkom od 15 sati.

Utakmica polufinala Futsal Dinamo – Olmissum (subota, 19 sati) i finale (nedjelja, 18 sati) prenose se na MAXSportu 1, a utakmica polufinala Futsal Pula – Šibenik 1983 (subota 16.30) i utakmica za treće mjesto (nedjelja, 15.30) putem live streama na YouTube kanalu Futsal Dinama. (nr)


 


Tagovi

FutsalfutsalFutsal DinamoMNK Futsal DinamoFutsal PulaMNK Šibenik 1983MNK OlmissumOlmissum

Ostale Vijesti