VfB Stuttgart
VfB Stuttgart

Hrvatski stoper koji je ove sezone debitirao u Bundesligi potpisao za St.Gallen

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 04.01.22. | 09:15

Karijeru je započeo u Marsoniji, a za Stuttgart je debitirao u ogledu protiv Arminije.

Švicarski St. Gallen zatražio ove zime posudbu stasitog Slavonca koji je ove sezone debitirao u Bundesligi. Riječ je o 23-godišnjem stoperu Mateju Maglici kojeg Švicarci na kraju sezone mogu i otkupiti.

Ovaj 196 centimetara visoki branič prošao je neobičan put do njemačke Bundelige, a u ranijim intervjuima za ugledni Kicker sportski direktor Stuttgarta Sven Mislintat izjavio je da iako nije prošao klasični juniorski put postigao je zavidnu razinu.

„Uvjereni smo da ćemo uz pedantan i intenzivan rad i podršku još uvijek kod Mateja podići puno potencijala i da će on u budućnosti moći napraviti korak prema profesionalnom sastavu“, izjavio je prošle godine sportski direktor Stuttgarta.

Prve nogometne korake napravio je u rodnom Slavonskom Bordu igrajući za legendarnu Marsoniju koja iznjedrila niz talentiranih nogometaša i reprezentativaca poput Ivice Olića, Borisa Živkovića, Marija Mandžukića. Već s 16 godina otišao je u Njemačku gdje je do dolaska u Stuttgart igrao za niželigaše Backnang i 1.Göppinger Sportverein. Prošle godine u travnju je produžio ugovor sa Stuttgartom, a ove sezonej debitirao u ogledu protiv Arminije kad je dobio pet minuta u porazu od 0:1.


Tagovi

St. GallenStuttgart

Ostale Vijesti