Ralf Ibing/DPA/PIXSELL
Ralf Ibing/DPA/PIXSELL

Hrvatski reprezentativac U-21 seli u hit-momčad Bundeslige

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 01.02.21. | 12:37

U pitanju je posudba do kraja sezone.

Hrvatski U-21 reprezentativni napadač Petar Musa novi je član Union Berlina, javljaju njemački mediji.

22-godišnjak je do sad bio članom velike Slavije iz Praga, a proglašen je za najboljeg napadača češke lige u sezoni 2019./2020. Odlazi na posudbu u glavni grad Njemačke za što će klub platiti 200 tisuća eura, a mogućnost otkupa nije uključena u ugovor.

No u slučaju da zadovolji, Union Berlin će imati mogućnost da ga kupi kao bilo koji drugi klub, u slučaju da Česi odluče prodavati hrvatskog napadača. Ove je sezone ulazio uglavnom kao zamjena, odigravši ukupn 464 minute i zabivši četiri gola.

Musa bi trebao poslužiti kao zamjena za Nigerijca Atnhoyja Ujaha koji je na putu iz kluba, a konkurencija u napadu bit će mu Taiwo Awoniyi, Marcus Ingvartsen i Max Kruse. Danas su zakazani liječnički pregledi Petra Muse.

Union Berlin je prošle sezone po prvi put u klupskoj povijesti ušao u prvu Bundesligu. Na početku je bilo rezultatskog mučenja i mnogi su im prognozirali ekspresan povratak u drugu ligu, no završili su 11., i ove sezone je uslijedio pravi procvat. Trenutno su na osmom mjestu sa samo tri boda zaostatka za petim Bayerom iz Leverkusena.

Veći dio prvenstva uživali su i viši plasman, no u nizu su od triu utakmice u kojem su utržili svega jedan bod te se može pričati o mini-krizi, no ovaj klub s vojskom vjernih navijača već sad je nadmašio sva očekivanja.


Tagovi

Petar MusaUnion BerlinSlavia Prag

Ostale Vijesti