Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Hrvatski reprezentativac na pragu prelaska u Ludogorec

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 30.01.22. | 12:21

Bugarski prvaci traže zamjenu za Kahlinu, a čini se da je vide u osvajaču duple krune s Rijekom

Bivši vratar Gorice Kristijan Kahlina napustio je HNL prošle godine, kad je prvo otišao na posudbu pa onda i ostvario transfer u bugarskog prvaka Ludogorec. Bugarska avantura za hrvatskog vratara trajala je nešto manje od godinu dana, a od početka ove godine član je MLS kluba Charlottea u koji je prešao za milijun eura.

Njegovim odlaskom ostalo je prazno mjesto prvog vratara. Imaju tu 31-godišnjeg Sergija Padta i 19-godišnjeg Damyna Hristova, ali traže kvalitetnije rješenje. Prema bugarskim medijima, vide ga u hrvatskom reprezentativcu Simonu Slugi.

Osvajač duple krune s Rijekom od ljeta će biti slobodan igrač, a bugarski prvak bi mogao požuriti njegovo dovođenje. Ugovor s Lutonom mu ističe na ljeto, a u engleskog drugoligaša je stigao još u ljeto 2019. kao rekordni transfer za koji su platili Rijeci 1.7 milijuna eura.

U Lutonu se Sluga nije baš najbolje snašao u početku. Primao je svakakve godine, no s vremenom se stabilizirao i počeo braniti dobro. Među Vatrenima je bio donedavno treći izbor, a s obzirom na sjajnu formu drugih vratara čini se da je ispao trenutno iz Dalićevih kombinacija.

Da bi se tu vratio trebat će mu minutaža na višoj razini. Bugarska liga i nije baš nešto teža od Championshipa, ali u Ludogorecu ima priliku braniti u europskim natjecanjima već iduće sezone.  


Tagovi

Simon Sluga

Ostale Vijesti