Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Hrvatski prvoligaš dovodi kultno ime slovenskog nogometa na ključnu poziciju u klubu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.03.21. | 08:22

Mladen Rudonja dobro je poznato ime svim ljubiteljima nogometa. Dres slovenske reprezentacije nosio je 53 puta, bio je jedan od stožernih igrača u generaciji Zlatka Zahovića, a nastupio je i na Euru 2000. godine, odnosno Svjetskom prvenstvu dvije godine kasnije

Bivši sportski direktor ljubljanske Olimpije i nekadašnji reprezentativac Slovenije Mladen Rudonja, bit će novi sportski direktor prvoligaša iz Koprivnice. Informaciju ekskluzivno doznaje Podravki list, koji tvrdi da će se ugovor između Rudonje i Slavena Belupa potpisati ovih dana.

Mladen Rudonja dobro je poznato ime svim ljubiteljima nogometa. Dres slovenske reprezentacije nosio je 53 puta, bio je jedan od stožernih igrača u generaciji Zlatka Zahoviča, a nastupio je i na Euru 2000. godine, odnosno Svjetskom prvenstvu dvije godine kasnije.

Dobar je prijatelj Roberta Prosinečkog, s kojim je je igrao u Portsmouthu i ljubljanskoj Olimpiji, gdje zadnje radio kao sportski direktor. Također, ima i iskustva u hrvatskom nogometu, jer je svojevremeno igrao za Zagreb, Marsoniju i Goricu.

Njegov dolazak u Koprivnici iznenađenje je za sve, s obzirom na to da Slaven praktički nikada nije imao sportskog direktora u punom smislu te riječi. Naime, tu funkciju gotovo uvijek su obavljali aktualni treneri te direktor kluba Zvonimir Šimunović, koji je proteklih dana ponudio svoju ostavku.

Angažman kultnog Slovenca sasvim sigurno ima veze sa Šimunovićevim odlaskom i vidjet ćemo kako će se njegov dolazak odraditi na transfernu politiku Farmaceuta. Ipak je riječ o čovjeku koji ima iskustva na toj poziciji, ali i poznanstva širom svijeta.

Također, vidjet ćemo što to znači za trenera Stipića i njegov ostanak u klubu, jer u pravilu, svaki sportski direktor u klub dolazi sa svojom vizijom. Ovim potezom klub iz Koprivnice samo potvrđuje da je na svojevrsnoj prekretnici, a sada kada dolazi Rudonja, bit će zanimljivo vidjeti tko će zamijeniti Šimunovića na direktorskoj poziciji.

Kandidata navodno ima nekoliko, a gradom se sve više šire informacije o privatnom kapitalu, koji bi uskoro trebao sletjeti u podravsku metropolu. To bi, sasvim sigurno, bio dobar potez za Slaven Belupo, s obzirom na to da glavni sponzori Podravka i Belupo ne mogu povećati svoje donacije klubu. To se očituje i na prvenstvenoj ljestvici, gdje se Farmaceuti nalaze u grčevitoj borbi za opstanak.


Tagovi

Slaven Beluposportski direktorMladen Rudonja

Ostale Vijesti