Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Hrvatski prvak i Barićev 'Dinamo iznad svih' pozdravili sporazum: "Ovo otvara novo poglavlje našeg kluba"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.02.24. | 15:26

Korak bliže novom stadionu...

U Banskim dvorima svečano je potpisan Sporazum o razumijevanju i podršci u rekonstrukciji Gradskog stadiona Maksimir te izgradnji ili rekonstrukciji objekata Katoličke crkve na deset lokacija u Gradu Zagrebu. Riješilo je to 27-godišnji imovinsko-pravni spor koji je bio kočnica u realizaciji ideje novog stadiona Modrih i hrvatske reprezentacije.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

O svemu se oglasio i sam Dinamo.

"GNK Dinamo s velikim zadovoljstvom pozdravlja današnji potpisani sporazum između Vlade Republike Hrvatske, Grada Zagreba i Zagrebačke nadbiskupije koji je riješio pravni problem oko izgradnje novog stadiona na Maksimiru. Ova važna suradnja otvara novo poglavlje za razvoj našeg kluba i omogućit će nam stvaranje modernog sportskog centra koji će služiti prije svega našem klubu, navijačima, građanima gada Zagreba, ali i cijeloj Hrvatskoj", napisali su na službenim stranicama.

S izborne liste Dinamo iznad svih su napisali kako je ovo preduvjet za raspisivanje urbanističko-arhitektonskog natječaja i odabir idejnog rješenja, raspisivanje natječaja za dodjelu prava građenja najboljem investitoru, izradu projekta, odabir izvođača i izgradnju stadiona:

"Pozivamo Grad Zagreb da bez odgađanja pokrene realizaciju ovih koraka kako bi naš Dinamo dobio stadion kakav svojim značajem i rezultatima zaslužuje. Isto tako, smatramo da vodstvo Grada Zagreba treba paralelno s ovim procesima i u dogovoru s vodstvom Dinama pronaći adekvatno rješenje za zamjenski stadion i kamp u kojem će klub privremeno provoditi svoje aktivnosti. Svjedoci smo da je projekt rekonstrukcije stadiona u Kranjčevićevoj zapeo već na papirologiji i zato smo u jednoj od najvažnijih točaka programa naše kandidacijske liste predložili izgradnju zamjenskog, montažnog stadiona, karakteristika i kapaciteta dovoljnih za igranje i europskih Dinamovih utakmica. Stadion bi bio postavljen na području SRC Svetice, a mogao bi naknadno biti i premješten na neku drugu lokaciju. Ta rješenja su primijenjena u nekim zemljama, a konkretno postoje i projekti i izvođači iz Turske koji su već ranije pokazali svoj interes za izgradnju takvog stadiona u Zagrebu. Dinamova budućnost, sportski rezultat, financijska i svaka druga stabilnost bez novog stadiona na Maksimiru su dosegnuli svoje limite i zato vremena za čekanje i odgodu nema. Neka današnji sporazum bude prvi, a ne zadnji korak u procesu izgradnje novog stadiona."



Tagovi

Otto BarićGNK DinamoStatut GNK DinamoMaksimirNK MaksimirStadion Maksimir

Ostale Vijesti