Hrvatski napadač zabio 11. gol sezone i došao nadomak titule prvaka u Češkoj (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 21.06.20. | 11:03

Igra jako dobru sezonu, unatoč slabijoj minutaži.

Dijete danas posrnulog NK Zagreba, Petar Musa, na dobrom je putu da postane prvak Češke. Mladi hrvatski napadač koji je prije tri godine Hrvatsku zamijenio Češkom trenutno igra u Slaviji Prag, vodećoj momčadi tamošnje prve lige, koja je oduševila i sjajnom nastupima u grupnoj fazi Lige prvaka ove sezone u grupi s Barcelonom, Borussijom Dortmund i Interom.

Hrvatski golgeter, inače rođeni Zagrepčanin, u ožujku je napunio 22 godine, a u međuvremenu je igrao na posudbama za Viktoriju Žižkov i Slovan iz Libereca, da bi se u siječnju ove godine vratio u Slaviju.

Musa je u prvoj polusezoni zabio sedam golova za Slovan, što je ponukalo Slaviji da mu da novu priliku. Iako mu nisu puno pomogli sa minutažom, startao je tek pet od 11 utakmica, mladi Musa zabio je četiri prvenstvena gola u ovoj polusezoni, a posljednji je stigao u sudačkoj nadoknadi u ogledu protiv Banika Ostrave.

Musa je ušao u igru u 86. minuti utakmice, Banik je u 90. minuti zabio za 1:2, a Musa potom odlično zabija za konačnih 1:3.

Do kraja prvenstva ostala su još četiri kola, a Slavia ima devet bodova više od Viktorije Plzen. Ukoliko praški klub pobijedi u sljedećem kolu i matematički će postati novi-stari prvak Češke.

 

 

(Foto: screenshot)


Tagovi

češka Fortuna ligaSlavia PragPetar Musa

Ostale Vijesti