Hrvatski napadač prvi strijelac Europske lige: A kad ne zabija, onda dijeli asistencije...

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 24.07.15. | 10:05

Matej Jelić neumoljivo trpa u dresu Žiline...

Mobilna aplikacija s nogometnim rezultatima zvonila je često. Ukupno u šest navrata. Žilina je i u uzvratu sa 4:2 pobijedila moldavsku Daciju i s ukupnih 6:3 nastavila svoj europski put. Nekim čudom, Matej Jelić nije zabio, ali je zato je upisao dvije asistencije.

Hrvatski napadač trenutno proživljava najbolje trenutke karijere. Jelić je poslije dva odigrana pretkola prvi strijelac Europske lige sa šest golova, jednim više od Goitoma iz AIK Stockholma. Sinoć se prvi puta nije upisao na listu, ali dotad je zabio sjevernoirskom Glentoranu jedan u pobjedi 4:1 i hat-trick za 3:0, te oba gola u slavlju Žiline u Moldaviji 2:1.

Jeliću, rođenom u Našicama, 24 su godine. Bio je kao tinejdžer i u Dinamu, ali nije se nametnuo. Kasnije je igrao u Lokomotivi, Lučkom, Karlovcu i Rudešu, a u ljeto 2013. otisnuo se u inozemstvo. U Slovačkoj je pronašao sreću. Uvodna sezona poslužila mu je za prilagodbu, a već lani je eksplodirao – s 19 golova bio je prvi strijelac i apsolutni hit tamošnje lige.

U Žilini trljaju ruke. Doveli su ga besplatno, a tržišna cijena prema Transfermarktu dostigla mu je oko 550.000 eura. Jasno da bi za njega mogli tražiti i dobiti okruglih milijun eura, nekakvi Azeri ili Kazahstanci bez problema bi to iskrcali. Međutim, Jelić će odlične prezentacije pokušati još bolje naplatiti. Više niti Lige petica, recimo Njemačka, ne djeluju tako daleko. Europski golovi posebno znače, Matej Jelić ih ima šest, a na njegovim krilima Žilina s potpunim pravom vjeruje da može i do play-offa preko ukrajinske Vorskle.

(Foto: Žilina)


Tagovi

Matej JelićŽilina

Ostale Vijesti