JASON CAIRNDUFF/Action Images
JASON CAIRNDUFF/Action Images

Hrvatski dvojac osvojio Premiership!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 07.03.21. | 15:24

Čestitku su uputili i čelnici Liverpoola.

Rangers je novi prvak Škotske!

Ovo je 55. naslov prvaka za kultnu škotsku momčad, a veliki obol u osvajanju ovog trofeja imali su Hrvati Nikola Katić i Borna Barišić. Doduše, Katić je veći dio sezone out zbog ozljede, dok je lani bio praktički standardan prvotimac. S druge strane, Barišić je i lani i ove sezone prvi izbor Stevena Gerrarda kad je riječ o poziciji lijevog beka, a Barišić mu je za ukazano povjerenje uzvratio s pet pogodaka i 13 asistencija u svim natjecanjima.

Barišić je na Ibrox stigao u ljeto 2018. godine iz Osijeka za 2,45 milijuna eura, a dosad je u dresu Rangesa skupio više od 100 nastupa. Istog ljeta Rangers je doveo i Erosa Grezdu, ali bivši reprezentativac Albanije se u međuvremenu uspio vratiti u Osijek u kojem sad više na njega ne računaju.

Rangers je osvojio svoj prvi nastup nakon sezone 10/11. Zbog bespravnih radnji i malverzacija s klupskim financijama, klub je 2012. godine izbačen u četvrti rang škotskog nogometa nakon čega je krenula dominacija Celtica.

Otkako se škotska Premier liga preimenovala u škotski Premiership (2013. godina), Celtic je osvojio sve naslove prvaka. Posljednje dvije sezone Rangers je bio drugi, ali ove godine su suvereno i potpuno zasluženo došli do svoje 55. titule prvaka.

Iza njih je po broju naslova Celtic (51), dok su Aberdeen, Heart of Midlothian i Hibernian četiri puta osvajali naslov.

Dodajemo za kraj da su čestitku na naslovu pravaka Rangers uputili i čelnici Liverpoola, što i ne čudi kad znamo da Rangers vodi možda i najveća klupska legenda Redsa svih vremena, Steven Gerrard.



Tagovi

Glasgow RangersRangersŠkotska Premier ligaškotski premiershipBorna BarišićNikola Katić

Ostale Vijesti