Hrvatski „Čileanci“ protiv Nigerije traže prolaz u osminu finala SP-a

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 23.10.15. | 19:23

Nakon dva remija, hrvatska U-17 nogometna reprezentacija u zadnjem kolu skupine A Svjetskog prvenstva u Čileu noćas igra protiv Nigerije i tražit će prolaz u osminu finala.

 

Večerašnji protivnik izabranicima Darija Bašića ima nakon dva kola dvije pobjede i već je ranije osigurala prvo mjesto u skupini. Hrvatska nakon dva kola na kontu ima samo dva boda i morat će se itekako potruditi da dođe do pobjede, koja je ostavlja u igri za nastavak natjecanja.

U prva dva ogleda na Svjetskom prvenstvu u Čileu, mladi su Vatreni remizirali na otvaranju protiv Čilea (1:1) te sa Sjedinjenim Američkim Državama (2:2). Nigerija je Amerikance svladala 2:0, a potom Čileance s visokih 5:1 i tako opravdala status jednog od favorita za naslov svjetskog prvaka.

Nigerija je definitivno kvalitetna momčad i to su pokazali u prve dvije utakmice. Očekujemo čvrstu utakmicu, ali vjerujemo da smo bolji i ispoštujemo li sve što se traži od nas, sigurno ćemo dobiti tu utakmicu i plasirati se dalje", istaknuo je Luka Ivanušec, prenose službene stranice Hrvatskog nogometnog saveza.

Nigerija je sigurno jedna od ponajboljih momčadi na Svjetskom prvenstvu. Najveća opasnost prijeti nam iz njihovog agresivnog pritiska i brze tranzicije prema naprijed, ali možemo ih spriječiti tako da budemo taktički disciplinirani i pametni“, izjavio je čuvar hrvatske mreže, Adrian Šemper, dodajući kako će on i njegovi suigrači biti maksimalno angažirani, pogotovo uz poticajne poruke nakon dobrog nastupa protiv SAD-a.

Uz igranje za Hrvatsku motiva nam nikada ne nedostaje, a svaki nas pozitivni komentar raduje“. kaže.

Susret Hrvatske i Nigerije igra se u 20 sati po lokalnom vremenu, odnosno u noći s petka na subotu u jedan sat ujutro po hrvatskom vremenu, na stadionu Francisco Sanchez Rumoroso u Coquimbu. Drugi par zadnjeg kola naše skupine je SAD - Čile.

Osminu finala izborit će dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine, uz četiri najbolje trećeplasirane. Zasad su samo Nigerija i Koreja iz skupina A i B osigurale plasman u osminu finala.

Skupina A:
1. Nigerija 6
2. Hrvatska 2
3. SAD 1
4. Čile 1


Tagovi

Dario Bašićsvijethrvatska U17 nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti