RALPH ORLOWSKI/Action Images
RALPH ORLOWSKI/Action Images

Hrvatski Beckham mogao bi u Manchester Cityju riješiti Guardiolin najveći problem

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.03.21. | 14:47

Javljaju Španjolci i Nijemci

Borna Sosa je zbog ozljede koljena morao propustiti EURO za mlade reprezentacije, ali iz Njemačke stižu dobre vijesti da se oporavio, da trenira i da bi već u petak mogao zaigrati u test utakmici protiv Wurzburger Kickersa.

A još zanimljivije vijesti stižu s njemačkog Sport.de i španjolskog portala specijaliziranog za transfere nogometaša Fichajes.net. Oni tvrde da je Borna Sosa jedna od opcija Manchester Cityja za ljetni prijelazni rok. Navodno bi mladi Hrvat mogao biti idealno rješenje za poziciju lijevog beka koja je već godinama najveća muka Guardiolina sustava.

Poslije prve sezone na Etihadu, Guardiola je iskeširao tada svjetski rekord za lijevog beka, kupivši Benjamina Mendyja za nevjerojatnih 57,5 milijuna eura. Francuz je trebao biti dugoročno rješenje, ali je od dolaska stalno imao probleme sa povredama i formom. Ni u jednoj od četiri sezone nije odigrao više od 20 prvenstvenih utakmica. Ove sezone ih je upisao samo osam, a prednost na lijevom boku su imali Aleksandar Zinchenko i povremeno dešnjak Joao Cancelo, kojemu to nije prirodna pozicija.

Imao je Guardiola pod nosom Španjolca Angelina kojeg je otkupio natrag od PSV Eindhovena, ali ga je poslije pola sezone pustio u Leipzig gdje je ovaj eksplodirao i postao jedan od najboljih lijevih bekova Europe. Stoga su ga Nijemci nedavno otkupili za 18 milijuna eura. Kako Mendyjev ugovor ističe za dvije godine, na kraju ove sezone bi mogao biti prodan, a skoro je sigurno da će Guardiola i bez toga krenuti u kupovinu lijevog beka.

Borna Sosa je jedna od opcija javljaju strani mediji.

Mladi Hrvat igra sezonu iz snova u Stuttgartu. Već je upisao osam asistencija i najbolji je dodavač ekipe. Njegova profinjena lijeva noga i strašan centaršut su očarali mnoge. Sportski direktor popularnih Švaba Sven Mislintat ga je nedavno usporedio sa slavnim Davidom Beckhamom baš zbog centaršuta, a zimus se špekuliralo da je za Sosu zainteresiran i Bayern. Ipak, Bavarci su nedavno ugovorili besplatan transfer talentiranog Omara Richardsa iz Readinga, koji će biti potpora Daviesu u narednim sezonama pa je vjerojatno time stavljena točka na interes za Sosu.

Ipak, sada je tu inteters Manchester Cityja pa Sosa ima dodatni motiv da nastavi u istom ritmu i dočeka ljeto kada bi mogla stići ponuda karijere. Stuttgart neće biti lak pregovarač jer Sosin ugovor traje do 2025. godine, a klupsku blagajnu bi velikim iznosima mogli popuniti napadači Nico Gonzalez i Saša Kalajdžić, za koje su ozbiljno zagrizli bogatiji klubovi poput Tottenhama i Leipziga. Zato će pregovarački kapacitet kluba iz Mercedesova grada biti baš veliki u slučaju ponude za Sosu...


Tagovi

Borna Sosa

Ostale Vijesti