Filip Kos/PIXSELL
Filip Kos/PIXSELL

'Hrvatske' kvalifikacije za Ligu prvaka: Paurević poništio Čolaka, ali Malmo ide dalje (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 13.07.21. | 20:04

Bivšem prvom topniku HNL-a ovo je bio osmi pogodak u 12. nastupu za švedski klub.

Budući da su u prvoj utakmici upisali minimalnu pobjedu pogotkom kojeg je zabio Antonio Mirko Čolak, nogometašima Malmoa danas je i remi na gostovanju kod Rige (1:1) bio dovoljan da prođu u daljnju fazu kvalifikacija za Ligu prvaka.

U ovom dvomeču ukupno smo vidjeli tri pogotka, a iako se radi o utakmici između švedskog i latvijskog prvaka, sve golove zabijali su – Hrvati!

Antonio – Mirko Čolak nastavio je tamo gdje je stao prije sedam dana. Igrala se 33. minuta utakmice kad je nekadašnji prvi topnik HNL-a zabio na asistenciju Danca Christiansena, lani prvog igrača Malmoa.

Pogodak Čolaka pogledajte OVDJE

Na taj način švedska se momčad dodatno napunila samopouzdanjem, ali da ne bi do kraja susreta bili pretjerano opušteni pobrinuo se jedan drugi Hrvat – Ivan Paurević.

Krajem svibnja ove godine Paurević je postao slobodan igrač nakon što mu je istekla ugovorna obveza u njemačkom Sandhausenu. Iako su ga mnogi vidjeti, htjeli po prvi put u njegovoj karijeri, kako gazi HNL travnjacima, nekadašnji U-21 reprezentativac otisnuo se put Latvije gdje je potpisao za Rigu FC. Otkako je došao, Paurević je standardan prvotimac, a u novom klubu je i njegov sunarodnjak Ivan Brkić koji je posljednji angažman imao u Zrinjskom, dok je prije toga igrao za Cibaliju, Lokomotivu, Imotski, Istru 1961 i Karlovac.

Paurević je svoj prvijenac u dresu Rige postigao u 57. minuti, a kako je to izgledalo pogledajte OVDJE

Do kraja utakmice Riga nije uspjela opasnije ugroziti Malmo čiji su nogometaši kontrolirali tijek događanja na terenu pa je tako švedski prvak zasluženo prošao u daljnju fazu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Ostali rezultati utakmica koje su započele u ranijem terminu:

Hibernians (Mal) – Flora (Est) 0:3 (prva utakmica 0:2)

Lincoln (gib) – Fola (Luks) 5:0 (prva utakmica 2:2)


Tagovi

Antonio-Mirko ČolakAntonio ČolakMalmöRigaIvan PaurevićKvalifikacije za Ligu prvakaLiga prvaka

Ostale Vijesti