Hrvatska za Slovačku: Mladi stoperski par od prve, Rebić seli na klupu?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 29.10.19. | 09:54

Ovako bi Vatreni mogli istrčati na Rujevici.

Dejan Lovren i Domagoj Vida suspendirani su za ovu akciju pa je Zlatko Dalić na popis reprezentacije vratio Duju Ćaletu-Cara pa je jasno kako će stasiti Šibenčanin vjerojatno biti na terenu od prve minute, jer izbornik inače ne bi gazio vlastitu odluku i davao mu drugu priliku. Da ga je mislio držati na klupi kao pričuvu, vjerojatno mu ne bi ni pružio ruku pomirbe, nego bi Tina Jedvaja prekomandirao natrag na stopersku poziciju, a Bartolecu automatski predao desni bok. Ćaleta-Car minutažom u klubu definitivno zaslužuje biti u ovom društvu, a iako je loše krenuo u sezonu, mučio se s formom, čini se kako se sad stabilizirao, a krajem proteklog mjeseca upisao se i u strijelce premijerni put tekuće sezone protiv Rennesa.

S njim u paru prvu priliku u dresu seniorske reprezentacije mogao bi dobiti Dino Perić. Mladi osječki stoper nema puno iskustva, ali ove sezone doživio je potpunu afirmaciju kod Nenada Bjelice, igra vrlo dobro zasad u domaćem prvenstvu i Ligi prvaka i ima vjerojatno najbolje reference među stoperima na trenutačnom popisu. Odigrao je već 19 utakmica za Dinamo ove sezone, a one najvažnije, u LP-u protiv Atalante, Šahtara i Cityja na najvišoj razini.

Njihove alternacije, Matej Mitrović i Mile Škorić, igraju premalo ili igraju dovoljno, ali ne na dovoljnoj razini. Mitrović u Club Bruggeu nema osigurano mjesto u momčadi i dosad je skupio samo četiri utakmice u prvenstvu. Nažalost po njega i po Dalića, već mjesec dana ga nema na radaru zbog ozljede, tek se nedavno oporavio i izbornik se vjerojatno neće kockati s njim.

Mile Škorić s druge strane igra standardno, najstandardnije u ovom društvu, ali ne i na najvišoj razini. Pojedini smatraju kako na račun forme u Osijeku u zadnje vrijeme vjerojatno nema što ni tražiti u ovom društvu i kad se vrate Vida i Lovren, moglo bi mu se dogoditi da bude prekobrojan.

Bekove bi trebali držati Borna Barišić, s kojim je izbornik jako zadovoljan i radi kojeg uopće ne razmišlja o vraćanju u zadnje vrijeme odlično raspoloženog Marina Leovca pod nacionalni stijeg, te Tin Jedvaj koji kod Dalića odlično igra na koju god bekovsku poziciju ga stavi.

Ostalo je manje-više jasno, u veznoj liniji igrat će Marcelo Brozović, Ivan Rakitić i Luka Modrić, a ostaje pitanje kog će Dalić priključiti Bruni Petkoviću i Ivanu Perišiću u vrhu napada. Ante Rebić nije u dobroj poziciji u klubu te bi mogao na klupu, iako nije isključeno da ga Dalić stavi u igru, ali na njegovoj poziciji ima još i Josipa Brekala, koji je startao protiv Walesa i bio jako „živ“ na lijevoj strani, odnosno Mislava Oršića koji igra nogomet karijere.

Hrvatska bi na Rujevici mogla istrčati u sastavu: Livaković – Jedvaj, Ćaleta-Car, Perić, Barišić – Rakitić, Brozović, Modrić – Brekalo/Oršić, Petković, Perišić.

 

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaEuropsko prvenstvo u nogometu 2020Kvalifikacije za EuroZlatko DalićDuje Ćaleta-CarMatej MitrovićMile ŠkorićDino Perić

Ostale Vijesti