Hrvatska U21 reprezentacija teže od očekivanog došla do pobjede na fizički teškom travnjaku

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 14.11.19. | 19:23

Nova pobjeda pod Igorom Bišćanom.

Hrvatska U21 nogometna reprezentacija upisala je drugu pobjedu pod trenerskim vodstvom Igora Bišćana. Nakon šokantnog poraza od Škotske u prvom kolu, otkaz je dobio Nenad Gračan, a na njegovo mjesto zasjeo je donedavni trener Rijeke. Debitirao je pobjedom nad San Marinom (7-0), a danas je upisao i drugu pobjedu s 'mini Vatrenima' – poražena je Litva rezultatom 3-1.

Utakmica se igrala u Vilniusu na umjetnoj travi, koju su kapetan Nikola Moro i ostatak družine isprobali tek jednom na treningu pred utakmicu. K tome, pala je kiša, što je teren učinilo dodatno težim za nadigravanje. Međutim, bilo je dovoljno da se vrate u Hrvatsku s tri boda u džepu.

Od prve minute u udarnoj su momčadi startala tri pomalo neočekivana imena – mladi Dinamov stoper  Joško Gvardiol, veznjak Ivan Lepinjica te napadač Petar Musa, inače igrač Slavije Prag na posudbi u Slovanu iz Libereca gdje je ove sezone zabio šest prvenstvenih golova.

Upravo je Musa najzaslužniji za prvi gol Hrvatske. U svom kaznenom prostoru neoprezno ga je srušio domaći stoper. Iako se činilo da kontakt nije bio velik, sudac je pokazao na bijelu točku. Luka Ivanušec je pucao jedanaesterac, ali njegov udarac brani domaći vratar Karpikas. Srećom, dobio je igrač zagrebačkog Dinama novu priliku iz odbijanca i zabio za vodstvo 1-0.

U nastavku su Moro i Ivanušec dominirali travnjakom, Bradarić se trudio po lijevoj strani, a u nekoliko navrata pokušali su zaprijetiti Antonio Marin i Mario Ćuže, dok je Musa imao najizgledniju šansu s peterca, ali suparnički stoper ga je uspio omesti u posljednji trenutak.

Na poluvrijeme se otišlo s vodstvom Hrvatske, a u drugom se Litva malo probudila. Dva puta su priprijetili vratima Adriana Šempera, da bi potom i Ćuže lobom pokušao doći do gola, ali neuspješno.

U 60. minuti šok za Hrvatsku. Nesporazum i manjak komunikacije između desnog stopera Branimira Kalaice i desnog beka Boška Šutala iskoristio je Antanavičius koji je zakucao loptu s pet metara za izjednačenje.

Ipak, Bišćan je poduzeo promjene. Umjesto Marija Ćuže u igru je ušao Kristijan Bistrović, dok je ranije još u igru ušao Ivan Posavec, inače igrač NK Varaždina. Malo su se naši igrači ispremiješali na travnjaku,a  plan je upalio u 72. minuti kada je Bistrović nakon jedne kontre uposlio Posavca, koji zabija u suprotni kut vratara Karpikasa.

Konačnih 3-1 potpisao je sam Bistrović u posljednjoj minuti regularnog dijela utakmice, na asistenciju Ivanušeca.

Hrvatska sada ima šest bodova nakon tri utakmice, dok su ispred nje Grčka (jednak broj odigranih utakmica), Škotska (osam bodova i dvije utakmice više) te Češka koja u ovom trenutku vodi protiv San Marina rezultatom 3-0 i u slučaju pobjede imat će osam bodova, koliko i Škotska.

(Foto: Pixsell/arhiva)


Tagovi

Kristijan BistrovićIvan PosavecLuka IvanušecPetar MusaKvalifikacije za Euro

Ostale Vijesti