Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Hrvatska rapsodija u susjedstvu: Rožman nadmudrio Skendera, zabila čak četvorica ex HNL-ovaca

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 15.03.22. | 12:28

Domaćina je u vodstvo doveo bivši junior Hajduka, ali su na kraju gosti uvjerljivo slavili.

Posljednja utakmica 27. kola 1. slovenske lige bila je iznimno uzbudljiva. Bio je to ogled Olimpije i Celja, treće i sedme momčadi prvenstva, a na ovom susretu nastupilo je čak 10 igrača koji su nekada bili dio HNL-a, baš kao što je to slučaj i kod dva trenera budući da Olimpiju vodi Dino Skender, bivši trener Osijeka, a Celje Simon Rožman, čovjek kojeg je na klupi Rijeke naslijedio Goran Tomić.

Olimpija je uoči ogleda kotirala kao veliki favorit, ali Rožman je u potpunosti nadmudrio Skendera te je u konačnici rezultat na semaforu bio 2:4. Domaćina je u vodstvo doveo Ivan Prtajin, nekadašnji junior Hajduka koji je igrao sjajno u Švicarskoj, da bi onda gosti zabili četiri pogotka zaredom, a dva su djelo hrvatskih napadača – Ivana Božića i Duje Čopa. Do kraja utakmice je konačan rezultat postavio Marin Pilj koji je zabio posljednji pogodak na susretu, a ovim porazom Zmajčeki su ostali na pet bodova razlike od prvoplasiranog Maribora.

“Otvorili smo utakmicu kako treba. Igrali smo dobro, kontrolirali igru ​​i brzo zabili. Nekoliko minuta kasnije primili smo nesretan pogodak, ali smo ipak dobro nastavili. U drugom poluvremenu smo ipak svojom pogreškom dobili drugi gol i onda se utakmica počela razvijati u korist protivnika. Nogomet je igra grešaka, nažalost danas smo mi griješili. Dali smo im priliku da krenu u protunapad i zabiju za dva na jedan. Time su prekinuli sastanak. Teško je biti pametan kako bismo se mogli vratiti kasnije i raditi bolje. Krivca se prvo mora pronaći u nama samima, mi igrači jedni s drugima. Kada dobijete četiri pogotka, jasno je da biste puno stvari trebali učiniti bolje. Ne vidim poraz sam po sebi kao veliki problem ako iz njega nešto naučiš i ako se ne događaju greške koje si napravio u prošlosti, ali primili smo sedam golova u dvije utakmice. To je jednostavno previše za momčad koja se bori za bilo što. Trebamo se pogledati u ogledalo i zapitati se vrijedi li ovo išta, a kamoli boriti se za titulu. Ja sam prvi koji preuzima odgovornost. Ovaj put nije bilo dobro, ali moramo ići dalje, naučiti nešto iz ovog poraza i biti bolji u sljedećoj utakmici. Moramo ustati i izvući maksimum iz ostatka utakmica", rekao je poslije utakmice veznjak Olimpije Mario Kvesić koji je svojevremeno bio član RNK Splita.

Trener Grofova Simon Rožman je očekivano bio zadovoljan izvedbom svojih igrača.

"Iskreno rečeno, u prvom poluvremenu smo puno patili, pogotovo u drugom dijelu prvog poluvremena nismo bili na željenoj razini. Ali na kraju, kad podvučemo crtu i vidimo da uspjeli smo zabiti četiri pogotka u Ljubljani, a to nije mala stvar. Igra se nadograđuje iz utakmice u utakmicu, opet smo bili vrlo disciplinirani u obrani. Mislim da smo stvarno počeli kolektivno raditi onako kako smo htjeli i to nas je nagradilo. Čestitke dečkima za trud, želju, borbu i disciplinu, ali sigurno je da imamo još puno stvari za napraviti na putu do našeg cilja“, istaknuo je bivši trener Rijeke.

Čopu je ovo bio prvijenac u 1. slovenskoj ligi, Prtajnu i Pilju pogodak broj dva, dok je Božiću ovo bio šesti pogodak ove sezone.

Istaknimo za kraj kako su u ovoj utakmici sudjelovali Banić, Van Bruggen, Čabraja, Pilj, Mudražija, Kvesić, Prtajin (Olimpija) te Tomić, Božić i Čop (Celje).



Tagovi

OlimpijaOlimpija LjubljanaCeljeSlovenska nogometna ligaSimon RožmanDino Skender

Ostale Vijesti