Hrvatska protiv Bugarske ponovno u Splitu: Ovaj teroristički čin nas ne smije zaustaviti!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 15.06.15. | 18:22

Na današnjoj sjednici u Zagrebu, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza potvrdio je prijašnju odluku kako će se kvalifikacijski ogled između Hrvatske i Bugarske, koji je na rasporedu desetog listopada igrati u Splitu.

Unatoč ružnom i neugodnom incidentu na utakmici protiv Italije u petak na Poljudu s nacističkim simbolom - kukastim križem koji se upotrebom kemikalije našao na travnjaku, Izvršni odbor HNS-a ostao je dosljedan odluci da se posljednji domaći ogled 'Vatrenih' u ovim kvalifikacijama za plasman na Europskom prvenstvu sljedeće godine u Francuskoj igra na Poljudu.

Ovo je naša poruka da Split, Hajduk, Dalmacija i Hrvatska nisu ovo što smo vidjeli na Poljudu.“, obrazložio je odluku izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović, dodajući:

„Ovaj teroristički čin usmjeren protiv hrvatskog sporta i udar na sport i državu nas ne smije zaustaviti. Svi su osudili ovaj čin i ovo nema veze samo s nogometom, zato su i uključene službe koje nam trebaju pomoći. Moramo naglasiti kako ovo nismo mogli predvidjeti. Čin je gnusan i ljudi iz UEFA-e su rekli kako ovo nikad nisu vidjeli. Ako je nekome cilj pokazati da u Splitu ne može igrati reprezentacija, mi smo pokazali da ne mislimo tako“, naglasio je Vrbanović.

HNS-ov povjerenik za sigurnost, Zoran Cvrk se na konferenciji za novinare nakon održane sjednice ispričao zbog svoje objave na Facebooku kojom nije imao lijepe riječi za gradonačelnika Splita Baldasara te predsjednika Hajduka Brbića i sportskog direktora Vučevića.

„Imam pravo na svoje mišljenje o javnim službenicima, ali im se isto tako i ispričavam“, rekao je između ostalog Cvrk.

Određene su već i cijene ulaznica, koje će biti iste kao i protiv Norveške na Maksimiru. Tako će ulaznica za zapad koštati 150 kuna, za istok 120 kuna, za jug i sjever 70 kuna.

Iako je nakon susreta s Italijom predsjednik HNS-a Davor Šuker dao naslutiti kako bi Split mogao ostati bez domaćinstva za okršaj Hrvatske i Bugarske, zadnju je riječ dao Izvršni odbor Saveza, koji je odlučio kako se neće mijenjati prvotna odluka.

Hoće li ponovno biti pred praznim tribinama na Poljudu, ostaje za vidjeti jer se kazna UEFA-e za incident s kukastim križem tek očekuje i to sredinom srpnja.

Ne znamo hoćemo li igrati pred praznim tribinama. Ono što treba reći je da su u pravilniku navedene mnoge moguće kazne“, rekao je Vrbanović.

Od ostalih zaključaka, iz HNS-a su izvijestili kako je Izvršni odbor primio na znanje odluku skupštine Udruge 1. HNL koja je na današnjoj sjednici donijela odluku o prestanku rada. Pokrenut je postupak za likvidaciju udruge.

„Usvojena su izvješća o natjecanjima u prošloj godini te je usvojen kalendar natjecanja 2. HNL.

Donesena je odluka o kriterijima za imenovanje delegata i upute za obavljanje dužnosti delegata. Usvojeno je izvješće o provedenom postupku za licenciranje klubova za natjecateljsku godinu 2015./16.

Usvojen je pravilnik o dopuni Pravilnika statusa igrača i registracijama. Najvažnija promjena je da se uvodi ograničenje broja ustupljenih igrača između klubova istog stupnja natjecanja, s time da se iz jednog u drugi klub može ustupiti najviše šest igrača.

Izvršni odbor odobrio je sklapanje ugovora s Gradom Zagrebom o ulaganju u sportski centar Svetice2, objavljeno je na službenim stranicama HNS-a.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Kvalifikacije za EuroZoran CvrkDamir VrbanovićHrvatski nogometni savezHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti