Pixsell
Pixsell

Hrvatska igra jednu od najvažnijih utakmica novijeg doba, pobjeda vrijedi 'više od tri boda'

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 05.10.23. | 08:13

Futsal Vatreni večeras u 21.05 u Lavalu igraju prvu od dvije utakmice protiv izravnog konkurenta za direktni plasman na Futsal Mundijal 2024.

Hrvatska futsalska reprezentacija večeras s početkom u 21.05 sati u Lavalu igra treću utakmicu Elitne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se u rujnu i listopadu iduće godine održati u Uzbekistanu. Suparnik Futsal Vatrenih je reprezentacija Francuske koja je prije početka kvalifikacija okarakterizirana kao glavni konkurent našoj reprezentaciju u borbi za prvo mjesto koje izravno vodi u Uzbekistan.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatska utakmicu dočekuje s dva boda prednosti i s pobjedom u večerašnjoj utakmici dobili bismo priliku da pet dana kasnije, 10. listopada u Zagrebu imamo meč loptu za izbacivanje Francuske iz konkurencije za prvo mjesto, a možda i za plasman u Uzbekistan prije posljednja dva kola u kojima igramo protiv Njemačke u Hrvatskoj i Slovačke u gostima.

Hrvatska Francuze poznaje vrlo dobro jer se naša pomlađena reprezentacija s Tricolorima dva puta susrela u posljednjih godinu dana, u Lavalu smo upisali 0-4 poraz, a na prijateljskom turniru u Maroku slavili s 5-4. Dobra vijest je i ta što je pomoćni izbornik Hrvatske Kujtim Morina ujedno i trener slovenskog prvaka Dobovca koji se u skoroj Ligi prvaka (24.-28. listiopada) susreće s prvakom Francuske Etollie Lavalloiseom koji je dao pet igrača za aktualnu reprezentaciju Les Bluesa. Hrvatski stručni stožer sigurno je dobro prostudirao igru Francuske.

„Francuze najbolje poznajemo od svih suparnika u skupini. Nakon što smo prije više od godinu dana od njih doživjeli 'školski' 0-4 poraz u Lavalu, u međuvremenu smo jako napredovali. Nedavno smo se susreli i na jakom međunarodnom turniru u Maroku i slavili s 5-4. Upoznali smo ih jako dobro. Izvrsna su ekipa s jakim pojedincima koji imaju strašne fizičke mogućnosti. Kažnjavaju najmanji prostor i grešku. Igraju na brze kontre i polukontre. Jako su dobra ekipa, zato se moramo dobro pripremiti za njih“, rekao nam je u nedavnom razgovoru za Germanijak Morina.

Osim petorke iz prvaka Etoillea, u kadru Francuske nalaze se igrači iz najjačih domaćih klubova Nantesa, Toulousea, Sporting Parisa, Kremlin Bicetrea, ali i dvojac koji kruh zarađuje u možda i najjačoj ligi svijeta, španjolskom LNFS-u. Amin Benslama član je Jimbee Cartagene, a jedan od dvojice Mamadou Tourea u kadru, onaj mlađi, član je trostrukog uzastopnog prvaka Španjolske, slavne Barcelone.

Slična situacija je s hrvatskim kadrom. Dva najiskusnija igrača Franco Jelovčić i Dario Marinović, igraju u inozemstvu, a svi ostali igrači stižu iz HMNL-a. Najviše ih je također iz prvaka Futsal Dinama (petorica, kao i kod Francuza), a ostali dolaze iz preostalih najjačih hrvatskih klubova Olmissuma, Squarea, Futsal Pule i Novog Vremena. Upitan za današnji dvoboj jedino je Kristijan Postružin koji je na treningu uganuo zglob, ali u stožeru se nadaju kako će polivalentni Dinamov bek biti spreman za ovaj bitan sraz.

Večerašnja utakmica je najvažnija za Hrvatsku reprezentaciju u posljednjih godinu i pol dana, od utakmice protiv Slovačke na Euru koji se odigrao i siječnju i veljači prošle godine. Ova pomlađena generacija još nije izgubila natjecateljsku utakmicu. Iako bi mnogi potpisali bod u Lavalu (pod uvjetom da se pet dana kasnije u Zagrebu upiše pobjeda), svi u stožeru su svjesni da trijumf u večerašnjoj utakmici vrijedi i više od tri boda te bi nas doveo na milimetar do plasmana na prvo Svjetsko prvenstvo nakon Gvatemale 2000., tek drugo u povijesti...

Ova reprezentacija do sada je pokazala karakter, hrabrost i moderan futsal. Nadamo se da će danas napraviti veliki korak prema upisivanju u povijest hrvatskog futsala...

Sretno, Futsal Vatreni!



Tagovi

Hrvatska futsal reprezentacijafrancuska futsal reprezentacija

Ostale Vijesti