Hrvati zadnjeg dana prijelaznog roka mijenjali klubove, čekaju se veliki poslovi Hajduka i Rijeke

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 01.02.19. | 08:50

Mnoštvo zanimljivih transfera hrvatskih nogometaša i klubova.

Posljednji dan prijelaznog roka nije donio previše uzbuđenja što se tiče velikih transfera u najvećim europskim klubovima, ali jučer je bio zanimljiv dan za hrvatske ljubitelje nogometa. Bilo je dosta transfera hrvatskih igrača, a i klubovi su bili aktivni. Kako u Hrvatskoj prijelazni rok traje do 15. veljače, tako neki najavljeni poslovi nisu završeni, ali očekujemo da budu riješeni sljedećih dana.

Tijekom cijelog posljednjeg dana siječnja često se spominjao Hajduk. Splićani su jučer i službeno završili transfer Ante Palaverse za kojeg je Manchester City odmah platio 4,8 milijuna eura, a transfer će narasti na 6 milijuna eura prije nego Palaversa u ljeto 2020. otputuje na Etihad. Naime, kako se od početka pisalo, mladi veznjak će ostati na posudbi u Splitu još sezonu i pol.

Hajduk je bio aktivan i što se prodaje tiče. Jedan od ciljeva Splićana u ovom prijelaznom roku je bilo i smanjenje igračkog kadra, posebno stranih igrača. Tijekom zime je bilo odlazaka, a jučer smo zabilježili dva takva – za 500 tisuća eura Said Ahmed Said je prodan u portugalski Rio Ave, a jučer je i službeno raskinut ugovor s Stelianom Filipom. Hajduk je na posudbu u Krško poslao i mladog Ivicu Batarela.

Kad smo kod Splićana, sinoć je ugledni France Football pisao kako su Hajduk i Dinamo u utrci za dovođenje nesuđenog hrvatskog reprezentativca Gregoryja Sertica. On je trenutno član Marseillea, ne bi imao ništa protiv dolaska u Hrvatsku, a iako transfer nije još službeno realiziran, u kasnim noćnim satima francuski mediji su objavili kako su Splićani bliže realizaciji transfera.

Još jedan transfer o kojem se jučer pisalo, a nije se realizirao je prelazak Roberta Murića u Rijeku. Nekadašnji veliki talent hrvatskog nogometa raskinuo je ugovor s portugalskog Bragom, a navodno bi se danas trebao pojaviti na Rujevici i potpisati ugovor s momčadi Igora Bišćana.

Kada smo već kod nekadašnjih velikih nada hrvatskog nogometa, Alen Halilović je jučer i službeno postao član Standarda iz Liegea u koji je došao na posudbu iz Milana. Na posudbu je otišao i Marko Pajač, nekadašnju U21 reprezentativac koji je Cagliari zamijenio Empolijem dok je Andrej Lukić iz portugalske Brage poslan na posudbu u nizozemski Emmen.

Možda i najveće iznenađenje što se tiče hrvatskih nogometaša jučer je priredio Antonio Mance. Ovaj 23-godišnji napadač je preko Slovenije i Slovačke izborio transfer u Nantes koji ga je doveo na posudbu iz slovačkog Trenčina uz opciju otkupa ugovora. Klub je promijenio i Antonio Jakoliš koji je iz rumunjskog FCSB-a otišao na Cipar, u APOEL iz Nicosije.

Za kraj spomenimo još neke poslove hrvatskih klubova. Osijek je na posudbe poslao Marka Pervana i Mihaela Klepca dok je Slaven Belupo raskinuo ugovor s Roei Gordanom koji je odmah otišao u izraelski Ashdod.

Službeno završeni transferi hrvatskih igrača i klubova 31. siječnja (prema Transfermarktu):

Ante Palaversa (Hajduk – Manchester City; 4,8 milijuna eura)
Alen Halilović (Milan – Standard Liege; posudba)
Antonio Mance (Trenčin – Nantes; posudba)
Said Ahmed Said (Hajduk – Rio Ave; 500 tisuća eura)
Antonio Jakoliš (FCSB – APOEL Nicosia; 75 tisuća eura)
Roei Gordana (Slaven Belupo – Ashdod; bez odštete)
Steliano Filip (Hajduk – slobodan igrač)
Marko Pajač (Cagliari – Empoli; posudba)
Andrej Lukić (Braga – Emmen; posudba)
Marko Pervan (Osijek – Skenderbeu; posudba)
Arian Mršulja (Birkirkara – Senglea; posudba)
Mihael Klepac (Osijek – Željezničar; posudba)
Ivica Baterelo (Hajduk – Krško; posudba)

(Foto: Reuters)


Tagovi

Ante PalaversaAlen HalilovićAntonio ManceSaid Ahmed SaidAntonio Jakolišandrej lukićMarko Pajačtransferinogometni transferiprijelazni rok

Ostale Vijesti