Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Hrvati više u Nepal ne idu samo osvajati svjetske vrhove već i igrati nogomet

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 12.04.21. | 09:39

Hvaranin je prvi hrvatski nogometaš u Nepalu

Odlasci hrvatskih nogometaša u države gdje je nogomet egzotika nisu nam strani. Već početkom ove godine jedan takav prijelaz napravio je tada najbolji strijelac drugoligaša Opatije Ivor Weitzer odlaskom u irački klub Erbil kojeg vodi riječki strateg Rodion Gačanin.

Sada Hrvatska ima i prvog nogometaša u državi koju su Hrvati uglavnom pohodili u osvajanju najviših vrhova svijeta. Naime, kako javlja Trasfermarkt jučer je za nepalski Lalitpur City potpisao Hvaranin Vilim Posinković. Tamo je stigao iz pete njemačke lige, točnije iz Rot-Weiß Erfurta u kojeg je stigao početkom veljače, ali se nakon dva mjeseca odlučio otisnuti na istok kugle zemaljske.

Tijekom karijere krilni napadač promijenio je mnogo klubova. Posinković je nogometni put počeo u Jadranu Stari Grad s Hvara, a potom su uslijedili seniorski koraci u HAŠK-u i Lučkom odakle ga je put odveo u Tursku. Kayeseri Erciyesspor, Giresunspor pa odlazak u grčku Kavalu iz koje je otišao u Olimpik Sarajevo. Nakon polusezone u BiH stigao je u HNL, točnije Slaven Belupo gdje u cijeloj sezoni nije upisao nastup pa je na kraju sezone odlučio promijeniti sredinu i otišao u grčki Iraklis Psachnu. Uslijedila je pauza od tri mjeseca po odlasku iz Grčke pa odlazak u finski RoPS.

Hladni sjever toplijim jugom zamijenio je povratkom u Grčku gdje se okušao još u PGS Kissamikosu, Eginiakosu pa u ciparskom AEZ Zakakiou iz kojeg se ponovno otisnuo na sjever, samo ovog puta u poljski Ruch Chorzow.

Nakon poljske avanture na red je došla i bugarska gdje je bio dio Lokomotiv Plodviva kojeg je napustio nakon godinu dana i vratio se u BiH i zaigrao za Radnik Bijeljinu, koja mu je bila posljednji klub prije odlaska u Njemačku.

Sagledavši čitav nogometni put hvarskog krilnog napadača može se na kraju kazati da mu selidba nije strana.


Tagovi

Hrvatskabosna i hercegovinaBiH Premier ligaDruga HNLSlaven Belupo

Ostale Vijesti