Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Hrvati su očito 'in': Nekadašnji branič Hajduka karijeru nastavlja na Bramall Laneu?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 29.03.22. | 09:33

Uskoro će donijeti konačnu odluku.

Vijest da Filip Uremović karijeru nastavlja u Sheffield Unitedu nema koga nije iznenadila. Sve do dana kad nije potpisao, o Uremovićevom odlasku na Otok gotovo da nije bilo napisanog slova. Njegovi agenti napravili su dobar posao, daleko od očiju i ušiju javnosti svojem su igraču osigurali 10 (-ak) utakmica do kraja sezone, a najnovije vijesti govore da bi osim njega na Bramall Laneu uskoro mogao stići još jedan hrvatski branič.

Naime, kako javljaju engleski mediji, Sheffieldu je ponuđena opcija da na kraju sezone dovedu Stipu Radića, 21-godišnjeg stopera koji je prije nešto više od godinu dana Hajduk zamijenio Beerschotom koji je za njega platio 450 tisuća eura.

Radić na Poljudu nije bio standardan, a budući da je njegova tržišna vrijednost po odlasku bila 250 tisuća eura, činjenica da su na njemu zaradili 200 tisuća eura 'više od predviđenog' sugerirala je da posao dobro odrađen od strane splitskog kluba. No, to se možda s vremenom promijeni, jer u Belgiji je u Radić dobio ulogu startera, igra u kontinuitetu te bi uskoro mogao ostvariti unosni transfer u Englesku. A svi znaju da njima nije problem dodati koji milijun na ime odštete ako im se igrač jako svidi…

Iako Radić igra dobro, Beerschot je potpunosti podbacio te će najvjerojatnije ispasti iz lige. U 32 prvenstvena kola skupili su 16 bodova, dok predzadnji Seriaing ima 11 bodova više. Dakle, niži rang je svakim danom sve izgledniji, a jedan od rijetkih igrača na kojem bi mogli zaraditi je baš Radić. Zasad se spominje samo Sheffield, ali sigurno ga prate i drugi klubovi, kako iz Belgije, tako i drugih liga.

Stasiti stoper je za Hajduk prije odlaska u Belgiju skupio osam prvoligaških nastupa. Pogotke je zabijao samo za drugu momčad u 2. HNL, dok je u sezonu i pol u Jupiler Pro Ligi skupio 37 nastupa i dva pogotka. Splićanin je ugovorno vezan s belgijskim klubom do ljeta 2023. godine, ali klub ima opciju da produlji ugovor za dodatne dvije godine, no ako ispadnu iz lige, onda Radić sigurno odlazi iz kluba.

Sheffield je lani bio član Premier lige, a njihov cilj je da se ekspresno vrate u elitu. Fulham se odvojio na vrhu, ali drugoplasirani Bournemouth od Bladesa ima osam bodova više. Ako dohvate tu poziciju, osigurat će direktan plasman, a ukoliko ostanu na poziciji na kojoj jesu, kroz playoff će pokušati izboriti Premier ligu.


Tagovi

Sheffield FCSheffield UnitedStipe RadićJupiler liga

Ostale Vijesti