NŠ Mura Facebook
NŠ Mura Facebook

Hrvati slomili slavni Rožmanov Maribor i donijeli Muri povijesni naslov prvaka Slovenije

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 22.05.21. | 21:39

Najveća pobjeda u povijesti kluba.

NŠ Mura, nasljednik NK Mure i ND Mure 05, osvojila je prvi naslov prvaka Slovenije u povijesti! U posljednjem kolu prvenstva Mura je svladala Maribor u Ljudskom vrtu 3:1, a junaci dvoboja bili su Hrvati Luka Bobičanec i Mihael Klepac koji su u 75. i 78. minuti utakmice zabili drugi i treći pogodak za momčad iz Murske Sobote.

Prije posljednjeg kola Maribor, kojeg vodi bivši trener Rijeke Simon Rožman, je imao tri boda prednosti pred Murom. U prethodne tri utakmice obje momčadi upisale su po jednu domaću pobjedu, a posljednji dvoboj u Murskoj Soboti završio je 0:0. Mariboru je za 16. naslov prvaka bio dovoljan i bod, igrali su na domaćem terenu i sve je vodilo prema tome da će Viole slaviti novi naslov.

Šturm je zabio za Muru u 33., no u prvoj minuti sudačke nadoknade Mlakar je izjednačio te se na odmor otišlo s rezultatom 1:1. U nastavku utakmice ranije spomenuti Klepac zabio je u 75. a tri minute kasnije Bobinec je potvrdio naslov prvaka za Muru.

Napomenimo kako je na vratima slovenskog prvaka stajao još jedan Hrvat Matko Obradović, a u drugom dijelu u igru je ušao Samsondin Ouro, Togoanac na posudbi iz zagrebačkog Dinama.

Osim njih u NŠ Muri još igraju Andrija Filipović, David Đurak, Dragan Lovrić i Marin Karamarko.

Murin prethodnik NK Mura 1994. i 1998. završio je drugi, u još nekoliko navrata bili su među top četiri da bi se 2005. rasformirali. Tada je osnovan novi klub ND Mura 05 koji je krenuo iz treće lige. Nakon pet sezona u 2. ligi izborili su plasman u najviši rang. U prvoj sezoni su završili treći, izborili nastup u Eurpopu da bi 2013. ponovno bili likvidirani.

Tada je osnovan današnji prvak Nogometna škola Mura. Krenuo je iz četvrte lige, tri sezone je proveo u trećoj, a u 1.SNL plasirali su se 2018. Nakon dva četvrta mjesta u eliti, stigli su i do najvećeg uspjeha ne samo u 9 godišnjoj povijesti kluba, već i 96-godišnjoj povijesti svojih prethodnika,.


Tagovi

MariborMura

Ostale Vijesti