EXPA/ Roland Hackl/EXPA
EXPA/ Roland Hackl/EXPA

Hrvati dominiraju Bundesligom: Sučić i Ljubičić asistirali, Vizinger strijelac

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 14.08.22. | 19:10

LASK i Red Bull Salzburg dvije su vodeće momčad lige, a najviše zasluga za to imaju hrvatski nogometaši.

Nakon starta od devet pogodaka u četiri utakmice, sad je postala vijest da Marin Ljubičić nije zabio pogodak. No, napadač Hajduka na posudbi u LASK-u u svojoj četvrtoj utakmici u Bundesligi upisao je asistenciju, a njegova momčad u konačnici je slavila rezultatom 2:1 protiv Rapid Beča.

Ljubičić igra u sjajnoj formi, prvi je strijelac austrijske Bundeslige, a njegova momčad trenutno se nalazi na vrhu prvenstvenog poretka. Ljubičić je danas odigrao svih 90 minuta za crno-bijele.


U istom terminu igrale su se još dvije utakmice u 'onoj drugoj' Bundesligi. A.Lustenau je slavila s uvjerljivih 4:1 protiv Hartberga, dok je Red Bull Salzburg rezultatom 2:1 svladao Wolfsberger.

Red Bull je do pobjede došao 'na balkanski pogon'. Prvo je za 1:0 zabio srpski branič Strahinja Pavlović na asistenciju Luke Sučića, da bi povećanje vodstva bilo djelo Slovenca Benjamina Šeška. No, do kraja utakmice gosti su stigli do utješnog pogotka, a on je bio djelo Darija Vizingera.

Sučić je krajem prošle godine debitirao za Vatrene, a mnogi vjeruju da ako nastavi s predstavama kakve je pokazao prošle sezone, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da ga Zlatko Dalić povede u Katar. Što se tiče Vizingera, on je prije dvije godine stigao u WAC za 800 tisuća eura iz Celja, a ovim pogotkom mogao bi si 'kupiti' nešto veću minutažu u nadolazećim utakmicama.

Bundesliga, 4.kolo

Subota, 13. kolovoza

Sturm Graz – Altach 4:0

A.Klagenfurt – Ried 1:0

Austira Beč – Tirol 2:1

Nedjelja, 14. kolovoza

A.Lustenau – Hartberg 4:1

LASK – Rapid Beč 2:1

Red Bull Salzburg – Wolfsberger 2:1



Tagovi

Luka SučićMarin LjubičićDario VizingerAustrijska Bundesliga

Ostale Vijesti