Hrvat koji je igrao u Venezueli i radio u Millwallu postao novi član škotskog nogometnog saveza

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.06.20. | 09:33

Odlične vijesti s Otoka.

Kako prenosi Glas Slavonije, odmah po popuštanju mjera opreza, Beljan je dobio novi posao u škotskom nogometnom savezu gdje je jedan od trenera u selektivnim kampovima mlađih uzrasta, pa će njegova zadaća biti pronalaženje kandidata za mlade reprezentacije Škotske.

„Izbornik U-17 reprezentacije Brian McLaughlin dugogodišnji je prijatelj s Andyjem Impeyem, nekadašnjim premijerligašem (igrao za QPR, West Ham, Leicester City...), koji mi je bio nadređen i u Millwallu. On je za tu ulogu predložio trojicu trenera plus Barryja Dunna, šefa skautske službe u Millwallu. Što će biti naša zadaća? U prve četiri engleske lige procijenjeno je kako ima oko 90 igrača koji u tim mlađim uzrastima imaju uvjete za igranje za Škotsku, a nisu bili na popisima.

Naš posao bit će selekcionirati ih za selekciju koju će voditi sam McLaughlin. Prve dvije selekcije bit će u Londonu 17. i 24. lipnja, a hoću li se zadržati na tom poslu, ovisi i o uspjehu selekcije u kvalifikacijama za EP. Škotska je domaćin u skupini zajedno s Walesom, Francuskom i Andorom“, prepričao je svoj dolazak među "Tartan army" Darko Beljan.

Zanimljivo, ovaj Đakovčanin jedno je vrijeme igrao za Deportivo Tachira, jedan od najboljih klubova iz Venezuele.

“Sasvim se slučajno to dogodilo. Na utakmici protiv Graničara iz Županje bio je čovjek iz Švicarske koji je imao veze s tamošnjim menadžerskim agencijama koje su radile s Južnom Amerikom. Odigrao sam valjda utakmicu života. Premda sam bio zadnji vezni i rijetko sam zabijao golove, tada sam bio i strijelac. Nakon utakmice uspostavio je kontakt sa mnom, pitao me jesam li zainteresiran. Inače, Deportivo je tada igrao Copa Libertadores, pa mi je to bilo zanimljivo.

Na žalost, prije puta sam se ozlijedio. Igrao sam pod blokadama i dok je trajalo, trajalo je, pa se nisam zadržao duže od godinu dana. Bilo je to zanimljivo iskustvo, a svakako mi je pomoglo i da dobijem posao u Millwallu. Njih očito privlače ljudi s avanturističkim duhom”, rekao je Darko u jednom od ranijih intervjua za Glas Slavonije.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Darko BeljanTartan ArmyVenezuelaDeportivo Tachiraškotski nogometni savez

Ostale Vijesti