Hrvat koji je dominirao Europskom ligom prije pet godina dobio otkaz u drugoj poljskoj

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 06.08.20. | 08:30

Tek mu je 29 godina.

Prošlog je ljeta pomalo iznenađujuće odjeknuo prelazak Mateja Jelića, koji je karijeru odlučio nastaviti u poljskom drugoligašu Nieciecza KS.

Jelić je prije pet godina bio plaćen 800 tisuća eura od strane bečkog Rapida,ali nakon neuspješnih epizoda u Rijeci i Slaven Belupu (iako je u Koprivnici u nekoliko navrata pokazao kako se u njegovom slučaju radi o jednom jako zanimljivom napadaču) ovaj 29-godišnjak odlučio se za svojevrsni korak unazad s ciljem kako bi kasnije mogao napraviti dva unaprijed.

No, Poljska se nije pokazala sretnom za njega, zabio je samo dva gola u 19 nastupa i Poljaci su odlučili da neće u novoj sezoni nastaviti s hrvatskim napadačem. 

Inače, Jelić je svoje zlatno doba karijere imao prije točno pet godina. Kao što smo već spomenuli, nakon sjajnih ga je partija u slovačkoj Žilini za 800 tisuća eura otkupio bečki Rapid, a tamo prava rapsodija. Tek što je došao, Jelić je u osam utakmica kvalifikacija za Europsku ligu zabio čak sedam golova i dodao dvije asistencije. Ovaj 'one man show' i to tek po dolasku u klub, bio je glavni okidač sjajne sezone Rapida, koji se preko Glentorana, Vorskle, Dacije i Athletic Bilbaa plasirao u grupnu fazu Europske lige. Tamo je Jelić dodao još jedan pogodak, i to u pobjedi protiv Dinamo Minska. U konkurenciji njih, Villarreala i Viktorije Plzen, Rapid se plasirao u nokaut fazu, no tamo je Valencia bila prejaka. 

(foto: Action Images)


Tagovi

Europska ligaMatej Jelić

Ostale Vijesti